Οι πελάτες της Korean Air θα είναι από τους πρώτους στον κόσμο που θα έχουν πρόσβαση στην εφαρμογή της IATA που παρέχει ένα ασφαλές σύστημα για τη διαχείριση των πληροφοριών τεστ ή εμβολιασμών COVID-19 ψηφιακά.

Η Korean Air θα δοκιμάσει το ψηφιακό ταξιδιωτικό πιστοποιητικό που αναπτύχθηκε από τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (IATA) για να προετοιμάσει τον κόσμο για ασφαλή αεροπορικά ταξίδια στην εποχή μετά COVID. Η δοκιμή έχει προγραμματιστεί για την πτήση, Incheon-Los Angeles με αριθμό KE011 τον Μάιο μετά από πιλοτική δοκιμή τον Απρίλιο.

Το IATA Travel Pass μπορεί να δείξει τα αποτελέσματα των τεστ COVID-19 ενός επιβάτη μέσω μιας εφαρμογής για κινητό τηλέφωνο. Το ταξιδιωτικό δελτίο θα αναπτυχθεί περαιτέρω ώστε να περιλαμβάνει αποδεικτικό εμβολιασμού.

Καθώς οι εμβολιασμοί COVID-19 καθίστανται ευρέως διαθέσιμοι και η ταξιδιωτική ζήτηση ανακάμπτει, τα αποτελέσματα εμβολιασμού COVID-19 θα είναι κρίσιμα για την ανάκαμψη του κλάδου.

Το IATA Travel Pass έχει αναπτυχθεί όχι μόνο για την επίλυση τέτοιων προβλημάτων, αλλά και για την ενθάρρυνση ασφαλών ταξιδιών μεταξύ χωρών, τυποποιώντας την επαλήθευση της υγείας μέσω μιας αξιόπιστης πλατφόρμας. Η IATA συνεργάζεται στενά με τις κυβερνήσεις για να κερδίσει την υποστήριξή τους στην πρωτοβουλία ταξιδιωτικών εισιτηρίων.

«Πιστεύουμε ότι το ψηφιακό ταξιδιωτικό πάσο θα βελτιώσει την εμπειρία των επιβατών, καθώς μπορούν να μοιράζονται πληροφορίες υγείας με ασφαλή τρόπο και να εξοικονομούν χρόνο στα αεροδρόμια», δήλωσε ο Seungbum Lee, Διευθύνων Σύμβουλος Εξυπηρέτησης Πελατών της Korean Air. «Η Korean Air θα συνεχίσει τις προσπάθειές της για να προσφέρει μια ασφαλή και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία μέσω πρωτοβουλιών της”.

«Η συνεργασία με την Korean Air για τη δοκιμή της νέας εφαρμογής IATA Travel Pass είναι ένα σημαντικό ορόσημο για να δοθεί στις κυβερνήσεις η εμπιστοσύνη για την επανεκκίνηση του κλάδου. Από κοινού θα δείξουμε ότι η αεροπορία έχει αναπτύξει μια λύση για να διασφαλίσει ότι οι επιβάτες πληρούν τις ταξιδιωτικές απαιτήσεις », δήλωσε ο Nick Careen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της IATA, Αεροδρόμιο, Επιβάτης, Φορτίο και Ασφάλεια.

Η Korean Air σκοπεύει να δοκιμάσει το IATA Travel Pass τον Μάιο με την πτήση Incheon-Los Angeles KE011, όπως αναφέρθηκε, προηγουμένως. Στο πλαίσιο του στόχου “Test & Fly”, οι επιβάτες μπορούν να λάβουν τεστ αντιγόνου COVID-19 στο κέντρο δοκιμών του Incheon Airport και να λάβουν αποτελέσματα δοκιμών εντός μίας ώρας στην εφαρμογή Travel Pass για κινητά, την οποία οι επιβάτες πρέπει να εγκαταστήσουν εκ των προτέρων.

Η Korean Air θα συνεργαστεί με την IATA για την ομαλή εφαρμογή του IATA Travel Pass, ενώ συνεχίζει να αποτρέπει την εξάπλωση της COVID-19 μέσω του προγράμματος ασφάλειας και καθαριότητας «CARE FIRST», το οποίο περιλαμβάνει συχνή και ενδελεχή απολύμανση αεροσκαφών, ελέγχους πυρετού και ελάχιστη επαφή μεταξύ επιβάτες και εργαζόμενοι.

aviationlife.gr

Photo by BBC