Η Lufthansa θα εκτελέσει στις 01/02/2021 την πρώτη μεγαλύτερη επιβατική πτήση της, με ερευνητές και επιστήμονες, εντός του αεροσκάφους.

Εκ μέρους του Alfred-Wegener-Institute, η πτήση θα πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου με Airbus A350-900 από το Αμβούργο προς τα νησιά Φώκλαντ.

Πιο συγκεκριμένα, το πιο βιώσιμο αεροσκάφος του ομίλου Lufthansa, ένα Airbus A350-900, θα εκτελεί πτήση 13.700 χλμ. χωρίς στάση από το Αμβούργο προς το Mount Pleasant στο Νησιά Φώκλαντ.

Ο χρόνος πτήσης υπολογίζεται περίπου στις 15 ώρες. Έχει γίνει κράτηση 92 επιβατών για αυτήν την πτήση με αριθμό LH2574, οι μισοί από τους οποίους είναι επιστήμονες και οι άλλοι μισοί, ως το πλήρωμα του πλοίου για την επερχόμενη αποστολή με το ερευνητικό σκάφος Polarstern.

Οι προετοιμασίες για την ειδική πτήση ξεκίνησαν μαζί με το Ίδρυμα Alfred Wegener το καλοκαίρι του 2020. Η συνήθης διαδρομή μέσω του Κέιπ Τάουν δεν ήταν εφικτή λόγω της κατάστασης με τον ιό στη Νότια Αφρική, αφήνοντας μόνο τη διαδρομή μέσω των Νήσων Φώκλαντ.

Αφού προσγειωθεί στα νησιά Falkland, το επιστημονικό προσωπικό και τα μέλη του πληρώματος θα συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ανταρκτική με το ερευνητικό σκάφος Polarstern.

Η πτήση επιστροφής LH2575, έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει για το Μόναχο στις 3 Φεβρουαρίου και θα μεταφέρει το πλήρωμα Polarstern, το οποίο είχε ξεκινήσει από το Bremerhaven στις 20 Δεκεμβρίου για να ανεφοδιάσει το Neumayer Station III στην Ανταρκτική, και πρέπει τώρα να κάνει αποθεραπεία.

Οι προετοιμασίες για αυτήν την ειδική πτήση είναι τεράστιες.

Περιλαμβάνουν επιπλέον εκπαίδευση για τους πιλότους μέσω ειδικών ηλεκτρονικών χαρτών για πτήση και προσγείωση, καθώς και διαχείριση της κηροζίνης που διατίθεται στη στρατιωτική βάση του Mount Pleasant για την πτήση επιστροφής. Το Airbus A350-900 βρίσκεται επί του παρόντος στο Μόναχο, όπου ετοιμάζεται για την πτήση. Στο Αμβούργο, το αεροσκάφος είναι φορτωμένο με επιπλέον φορτία και αποσκευές, τα οποία έχουν απολυμανθεί εκτενώς και θα παραμείνουν σφραγισμένα μέχρι την αναχώρηση. Εκτός από την τροφοδοσία, υπάρχουν επιπλέον εμπορευματοκιβώτια για τα εναπομείναντα απόβλητα επί του αεροσκάφους, καθώς αυτά μπορούν α απορριφθούν μόνο μετά την άφιξη του αεροσκάφους στη Γερμανία. Το πλήρωμα της Lufthansa περιλαμβάνει τεχνικούς και προσωπικό εδάφους για επιτόπου χειρισμό και συντήρηση, οι οποίοι θα μείνουν σε καραντίνα μετά την προσγείωση στα νησιά Falkland λόγω των περιορισμών από την κυβέρνηση.

aviationlife.gr