Η Qatar Airways έχει γίνει η πρώτη αεροπορική εταιρεία στη Μέση Ανατολή που ξεκίνησε δοκιμές για την καινοτόμο νέα εφαρμογή IATA Travel Pass «Digital Passport», σε συνεργασία με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA), το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Κατάρ, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και Hamad Medical Corporation, από τις 11 Μαρτίου 2021.

Οι επιβάτες στη βραβευμένη διαδρομή Ντόχα προς Κωνσταντινούπολη της αεροπορικής εταιρείας θα γίνουν η πρώτη ομάδα που θα ζήσει την εφαρμογή «Ψηφιακό Διαβατήριο», η οποία στοχεύει να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στο όραμα της αεροπορικής εταιρείας να έχει μια πιο ανέπαφη, ασφαλή και απρόσκοπτη ταξιδιωτική εμπειρία για τους επιβάτες της.

Το IATA Travel Pass διασφαλίζει ότι οι επιβάτες λαμβάνουν ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με τους κανονισμούς υγείας COVID-19 στη χώρα προορισμού τους, καθώς και τηρώντας αυστηρούς παγκόσμιους κανονισμούς απορρήτου δεδομένων για να επιτρέψουν την κοινοποίηση των αποτελεσμάτων δοκιμών COVID-19 με αεροπορικές εταιρείες για να επαληθεύσουν ότι είναι κατάλληλα να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Qatar Airways, Akbar Al Baker, δήλωσε:

«Ως η κορυφαία αεροπορική εταιρεία στον κόσμο για την ασφάλεια, την καινοτομία και την εμπειρία των πελατών, είμαστε ο ισχυρότερος υποστηρικτής της βιομηχανίας για την εισαγωγή ψηφιακών λύσεων για να βοηθήσουμε τους επιβάτες να πλοηγηθούν με ασφάλεια και απρόσκοπτα στους περίπλοκους και συνεχώς μεταβαλλόμενους περιορισμούς εισόδου σε όλη σφαίρα. Έχουμε εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία του IATA Travel Pass ως της πιο αξιόπιστης και καινοτόμου λύσης του κλάδου, δεδομένης της ισχυρής συμμόρφωσης με το απόρρητο των δεδομένων, του μηχανισμού μακροχρόνιων κανόνων εισόδου και της ικανότητας παροχής μιας λύσης από άκρο σε άκρο. ”

Με τους αυστηρότερους κανονισμούς απορρήτου δεδομένων, το IATA Travel Pass είναι ένα τεράστιο βήμα προς την απόδειξη ότι τα παγκόσμια πρότυπα της ICAO για ψηφιακά διαβατήρια λειτουργούν. Θα βοηθήσει επίσης στο να τεθούν τα θεμέλια για τις κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο να ενώσουν στην ανάπτυξη τυποποιημένων κανονισμών για τη μείωση της τρέχουσας γραφειοκρατίας στη διεθνή ταξιδιωτική βιομηχανία.

Σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η IATA δεσμεύεται επίσης να βοηθήσει στον καθορισμό ενός τυποποιημένου πιστοποιητικού εμβολίου που θα είναι απαραίτητο για το άνοιγμα των συνόρων και την κλιμακούμενη αύξηση των παγκόσμιων ταξιδιών.

Aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday

Photo by CNN