Το Airbus A380 είναι σχεδιασμένο για πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, χάρη στο μεγάλο του μέγεθος και τη φημισμένη αθόρυβη εμπειρία κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Το Νοέμβριο του 2021 όμως, η Singapore Airlines θα χρησιμοποιήσει ένα superjumbo σε μια πτήση μικρών αποστάσεων διάρκειας μόλις 60 λεπτών.

Οι ταξιδιώτες που κατευθύνονται  από τη Σιγκαπούρη προς την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας θα επιβιβαστούν σε μια πτήση που πιστεύεται ότι θα είναι η μικρότερη επιβατική  A380 που εκτελείται επί του παρόντος.

Η Singapore Airlines επιβεβαίωσε στο CNN Travel ότι το A380 θα χρησιμοποιηθεί επίσης σε “ad hoc βάση” στις πτήσεις SQ106 (SIN-KUL) και SQ105 (KUL-SIN) τρεις φορές την εβδομάδα από τις 4 Νοεμβρίου έως τις 2 Δεκεμβρίου 2021.

Το A380 θα πετάει επίσης στο δρομολόγιο SQ126 (SIN-KUL) και SQ125 (KUL-SIN) της Singapore Airlines τέσσερις φορές την εβδομάδα από τις 5 Νοεμβρίου έως τις 3 Δεκεμβρίου.

Η Singapore Airlines ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα ότι σχεδιάζει να επαναφέρει τα καθηλωμένα αεροσκάφη A380 σε επιλεγμένες πτήσεις επιστροφής από τη Σιγκαπούρη προς το Λονδίνο από τα μέσα Νοεμβρίου.

Εκπρόσωπος της Singapore Airlines δήλωσε ότι οι πτήσεις A380 στην Κουάλα Λουμπούρ ήταν προγραμματισμένες “για επιχειρησιακές ανάγκες”.

Επιστροφή του superjumbo

Ανακοινώνοντας την επιστροφή του Α380 την περασμένη εβδομάδα, ο επικεφαλής των παγκόσμιων δημόσιων σχέσεων της Singapore Airlines, Siva Govindasamy, δήλωσε στο CNN Travel ότι η Singapore Airlines αναγνωρίζει τη διαρκή ελκυστικότητα του Α380 για τους επιβάτες, και αυτός είναι εν μέρει ο λόγος για τον οποίο η εταιρεία επιστρέφει το αεροσκάφος στην εναλλαγή.

“Το A380 είναι ένα υπέροχο αεροσκάφος”, δήλωσε ο Govindasamy. “Μερικοί άνθρωποι κάνουν κράτηση για το A380 ειδικά για να πετάξουν με αυτό”.

Η Singapore Airlines δεν είναι η μόνη αεροπορική εταιρεία που θα πραγματοποιήσει εφάπαξ πτήσεις μικρών αποστάσεων με superjumbo αυτό το φθινόπωρο.