Η United Airlines στρέφεται στην τεχνολογία που στοχεύει να περιορίσει το διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα και να το αποθηκεύσει υπόγεια για να αντισταθμίσει πλήρως τις εκπομπές του άνθρακα έως το 2050.

Αυτή θεωρείται ως μία αλλαγή από προγράμματα αντιστάθμισης που η βιομηχανία των αεροπορικών εταιρειών και άλλοι έχουν παραδοσιακά στηρίξει για να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα τους.

Η αεροπορική εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο δήλωσε την Πέμπτη ότι πραγματοποιεί επένδυση πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε μια κοινοπραξία μείωσης εκπομπών του Διοξειδίου του Άνθρακα ( CO2 ) μεταξύ αυτής και της θυγατρικής εταιρείας Occidental Petroleum καθώς και της ιδιωτικής εταιρείας Rusheen Capital Management. Η εταιρεία αναπτύσσει ένα εργοστάσιο δέσμευσης άνθρακα στη λεκάνη Permian του Τέξας.

Πριν από την πανδημία, οι αεροπορικές εταιρείες συνήθως παρήγαγαν περίπου το 2% των παγκόσμιων εκπομπών άνθρακα ( σχετική ανάλυση Ζοπουνίδη εδώ ) οι αερομεταφορείς έχουν χρησιμοποιήσει βιοκαύσιμα ( SAF ) και τεχνολογίες αντιστάθμισης του άνθρακα, τα οποία αγοράζονται με προϋπόθεση τη διατήρηση των δασών και άλλων Περιβαλλοντικών τόπων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της United, Scott Kirby, σε σχετικές δηλώσεις του για τις αντισταθμίσεις άνθρακα τόνισε ότι: «Ο μόνος τρόπος για να κάνουμε ουσιαστικές κινήσεις για την μείωση των επιπέδων του ατμοσφαιρικού άνθρακα είναι μέσω άμεσης δέσμευσης μας».

aviationlife.gr με πληροφορίες από CNBC