Η Virgin Atlantic αποχαιρέτησε το τελευταίο της Boeing 747 στην τελευταία πτήση του από το αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου (LHR) προς το Διεθνές Αεροδρόμιο McCarran του Λας Βέγκας (LAS) στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Το αεροσκάφος, με την ονομασία Pretty Woman, ήταν το τελευταίο Boeing 747-400 (εγγεγραμμένο ως G-VROY) που εγκατέλειψε τον στόλο της Virgin Atlantic, σηματοδοτώντας το τέλος μιας 36χρονης εποχής των επιχειρήσεων του 747 ή αλλιώς “Queen of the Skies” με την αεροπορική εταιρεία. Το Boeing 747 έχει νέο πλέον ιδιοκτήτη, την Atlas Air. Ο αερομεταφορέας που εδρεύει στις ΗΠΑ θα μετατρέψει το αεροσκάφος σε εμπορευματικό ( cargo ).

Αυτό σηματοδοτεί την τελική αναχώρηση αεροσκαφών Boeing 747 από το Αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου (LHR), καθώς και η British Airways απέσυρε επίσης το τελευταίο Boeing 747 της, νωρίτερα το 2020. Τα μεγάλα τετρακινητήρια αεροσκάφη χάθηκαν χάρη στην κατάρρευση των διεθνών ταξιδιών και της αεροπορικής ζήτησης. Όπως και με το Airbus A380, οι αεροπορικές εταιρείες επέλεξαν να αποσύρουν και τα ογκώδη 747, τα παλαιότερα αεροσκάφη που διαθέτουν στους στόλους τους. Η κατασκευάστρια εταιρεία του, η Boeing σταμάτησε την παραγωγή τους πρόσφατα.
Η Virgin Atlantic εγκατέλειψε τα τελευταία επτά αεροσκάφη Boeing 747 που είχαν απομείνει, τον Μάϊο του 2020, προωθώντας τη “συνταξιοδότησή” τους πριν την προγραμματισμένη ημερομηνία που είχαν για απόσυρση, το 2021. Επιπλέον, η αεροπορική εταιρεία έχασε 3.100 θέσεις εργασίας και διέκοψε προσωρινά τις δραστηριότητές της στο Αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου (LGW).

Τον Αύγουστο του 2020, η Virgin Atlantic προειδοποίησε ότι ενδέχεται να εξαντληθούν η ρευστότητα της, τον Σεπτέμβριο του 2020. Η περιουσία της Virgin Atlantic στράφηκε σε χρηματοδότηση στα τέλη Αυγούστου 2020, καθώς είχε εξασφαλίσει κεφάλαια για να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο βραχυπρόθεσμο μέλλον.

aviationlife.gr με πληροφορίες από corporate.virginatlantic