Η SkyTeam, η παγκόσμια αεροπορική συμμαχία, και η Virgin Atlantic ανακοίνωσαν ότι η αεροπορική εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου θα γίνει το νεότερο μέλος της SkyTeam στις αρχές του 2023.

Η Virgin Atlantic θα γίνει η πρώτη και μοναδική αεροπορική εταιρεία μέλος της SkyTeam στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενισχύοντας το υπερατλαντικό δίκτυο και τις υπηρεσίες της συμμαχίας από και προς το Χίθροου και το Μάντσεστερ.

Οι πελάτες της Virgin Atlantic θα επωφεληθούν από μια συνεπή, απρόσκοπτη εμπειρία πελατών, σε 1.000+ παγκόσμιους προορισμούς. Θα έχουν επίσης περισσότερες ευκαιρίες να κερδίζουν και να εξαργυρώνουν πόντους σε αεροπορικές εταιρείες μέλη και να έχουν πρόσβαση σε ένα δίκτυο 750+ lounge αεροδρομίων, που εκτείνονται σε έξι ηπείρους.

Τα μέλη του Flying Club της αεροπορικής εταιρείας θα απολαμβάνουν σημαντικά οφέλη από την ημέρα της ένταξης, με μια παγκόσμια επέκταση της προσφοράς αφοσίωσης.

Οι κάτοχοι της Virgin Atlantic Silver Card θα αναγνωρίζονται ως Μέλη SkyTeam Elite, ενώ τα μέλη Gold Card της αεροπορικής εταιρείας θα γίνουν Elite Plus.

Αυτή η αναγνώριση παρέχει μια σειρά από πλεονεκτήματα, όπως check in κατά προτεραιότητα, χειρισμός αποσκευών και επιβίβαση.

Τα μέλη του Flying Club θα μπορούν να επωφεληθούν από τα προνόμια μόλις εγγραφεί επίσημα η Virgin Atlantic στο SkyTeam, το οποίο αναμένεται στις αρχές του 2023.

Η είσοδος της Virgin Atlantic στη συμμαχία βασίζεται στην επιτυχία της υπερατλαντικής κοινοπραξίας της με την Delta Air Lines και την Air France-KLM, καθεμία από τα οποία είναι ήδη εδραιωμένα μέλη της SkyTeam.

Οι τέσσερις συνεργάτες βρίσκονται στο Terminal Three του Heathrow του Λονδίνου, μαζί με τα υπάρχοντα μέλη της SkyTeam, Aeromexico και China Eastern, παρέχοντας στους πελάτες ομαλές διελεύσεις στον αερολιμένα και τους πιο βολικούς δυνατούς χρόνους συνδέσεων.

Ο Walter Cho, Πρόεδρος της SkyTeam δήλωσε: «Η Virgin Atlantic είναι συνώνυμη με την καινοτομία και την άριστη εξυπηρέτηση, μια εμβληματική βρετανική αεροπορική εταιρεία με παγκόσμια προοπτική που βάζει τους πελάτες στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της –όπως η SkyTeam και τα μέλη της– και είμαστε στην ευχάριστη θέση να τους καλωσορίσουμε η συμμαχία μας».

Η Kristin Colvile, Διευθύνουσα Σύμβουλος της SkyTeam, δήλωσε: «Ως μέλος της SkyTeam, η Virgin Atlantic θα επωφεληθεί από τις αυξημένες ευκαιρίες να επεκτείνει το παγκόσμιο δίκτυό της μέσω συνεργασιών και συνεργειών: οι πελάτες θα έχουν περισσότερους τρόπους να κερδίσουν και να κάψουν μίλια απολαμβάνοντας την υπηρεσία για την οποία η Virgin Atlantic είναι διάσημο.

Η Virgin Atlantic μοιράζεται τις αξίες της SkyTeam, φροντίζοντας τους πελάτες μας, τους υπαλλήλους μας και τον κόσμο στον οποίο ζουν, και είμαστε ενθουσιασμένοι που τους έχουμε ως μέρος της οικογένειας της SkyTeam.”

Ο Shai Weiss, Διευθύνων Σύμβουλος της Virgin Atlantic, σχολίασε: «Στη Virgin Atlantic προσπαθούμε να δημιουργήσουμε στοχαστικές εμπειρίες που να αισθάνονται διαφορετικές για τους πελάτες μας και η SkyTeam μοιράζεται το πρώτο ήθος των πελατών. Το 2022 σηματοδοτεί τη χρονιά που η Virgin Atlantic επιστρέφει στα καλύτερά της για τους πελάτες και τους ανθρώπους μας και η ένταξη στην SkyTeam είναι ένα σημαντικό ορόσημο.

Η συμμετοχή μας θα μας επιτρέψει να ενισχύσουμε τις εδραιωμένες σχέσεις με τους αξιότιμους συνεργάτες μας στη Delta και την Air France-KLM, καθώς και να ανοίξουμε ευκαιρίες για συνεργασία με νέες αεροπορικές εταιρείες. Θα επιτρέψει μια απρόσκοπτη εμπειρία πελάτη, με διευρυμένο δίκτυο και μεγιστοποιημένα οφέλη αφοσίωσης.»

Συμφωνίες κοινής χρήσης κωδικών έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ με την Aeromexico και τη Middle East Airlines με επιλογές για περισσότερες κοινοποιήσεις κωδικών που θα ακολουθήσουν. Οι συμφωνίες Interline με όλα τα μέλη της SkyTeam έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, παρέχοντας ένα σημείο επαφής για όλους τους πελάτες, δημιουργώντας ένα απρόσκοπτο ταξίδι με ένα εισιτήριο.

Πηγή: tourismtoday.gr