Η Volotea καταγράφει ικανοποιητικά στοιχεία σε μια πρωτοφανή χρονιά για τον αεροπορικό κλάδο, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο με το 83% της δραστηριότητας σε σύγκριση με το 2019.

Η ικανότητα της εταιρείας να αλλάξει και να προσαρμόσει το δίκτυο της στην εγχώρια κυκλοφορία επέτρεψε στη Volotea να μειώσει μόνο το 9% των δρομολογίων της σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η αεροπορική εταιρεία πέτυχε επίσης την ακρίβεια του 91,7% (OTP15 +14,6 πόντους έναντι του 2019) και προτίμηση πελατών περισσότερο από 90%

Η Volotea δημοσίευσε σήμερα τα αποτελέσματά της για το έτος 2020, πετυχαίνοντας ισορροπημένα στοιχεία. Πέρυσι, η στρατηγική της αεροπορικής εταιρείας ήταν να επαναπροσδιορίσει γρήγορα το δίκτυό της μετατοπίζοντας το κατά κύριο λόγο σε εγχώρια προσφορά (86% του δικτύου της), σε όλες τις χώρες όπου δραστηριοποιείται. Αυτή η ευέλικτη στρατηγική, σε συνδυασμό με τα καλύτερα πρότυπα λειτουργίας, επέτρεψε στη Volotea να επιτύχει πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα όσον αφορά τον δείκτη πληρότητας ( load factor ), την ακρίβεια πτήσεων και το ποσοστό ευχαρίστησης των πελατών. Ο δείκτης πληρότητας κρίνεται ως ένας από τους σημαντικότερους για τις αεροπορικές εταιρείες.

Με φόντο την πανδημία και τις νέες τάσεις στον κλάδο των αερομεταφορών (η οποία σημείωσε πτώση κατά 80% στον όγκο των επιχειρήσεων της), η Volotea μοιράστηκε ικανοποιητικά στοιχεία για το 2020, ειδικά το τρίτο τρίμηνο, όταν η αεροπορική εταιρεία κατέγραψε 83% δραστηριότητας σε σχέση με την προηγούμενη έτος. Η Volotea μπόρεσε να διατηρήσει ισχυρή συνδεσιμότητα στο δίκτυό της, αν και προσαρμοσμένη με ένα εγχώριο πρόγραμμα, προσφέροντας περισσότερες από 290 γραμμές. Η επανεξέταση της στρατηγικής της επέτρεψε στην αεροπορική εταιρεία να μεταφέρει 3,8 εκατομμύρια επιβάτες κατά τη διάρκεια του έτους με load factor 90,7%.

Η Volotea αύξησε επίσης το ποσοστό ακρίβειας κατά 14,6% (OTP 15 91,7%), ανεβάζοντας την βαθμολογία ικανοποίησης των πελατών της σε πάνω από 90%.

«Αισθανόμαστε πολύ περήφανοι για αυτά τα στοιχεία, πολύ θετικά δεδομένου του τρέχοντος πλαισίου. Η αξιοπιστία και η ευελιξία της Volotea και η ικανότητά της να προσφέρει ένα ολοκαίνουργιο εγχώριο δίκτυο σε χρόνο ρεκόρ ήταν καθοριστικής σημασίας. Αυτά τα αποτελέσματα, που προστέθηκαν στο δάνειο ύψους 150 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, βοηθούν τη Volotea να εισέλθει στο 2021 σε ισχυρή θέση, για να επωφεληθεί από την αναμενόμενη αύξηση της κυκλοφορίας των μικρών αποστάσεων την Άνοιξη και το Καλοκαίρι, καθώς προχωρά ο εμβολιασμός. ” είπε ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Volotea.

Τα στοιχεία της Volotea για το 2020:

Πτήσεις που εκτελέστηκαν: 30.600 (-49% έναντι 2019 / σε σύγκριση με -56% για τον κλάδο στην Ευρώπη)
Επιβάτες: 3,8 εκατομμύρια
Γραμμές που εκτελέστηκαν: 293
Load Factor: 90,7%
Ακρίβεια OTP 15: 91,7% (+14,6 πόντοι έναντι 2019)
Ποσοστό προτίμησης πελατών: 90,6% (+4 βαθμοί έναντι 2019)

Λίγα λόγια την Volotea

Η Volotea είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυξάνοντας κάθε χρόνο τον στόλο της, τα δρομολόγια που εξυπηρετούνται και τις θέσεις που προσφέρει. Από το 2012, έχει μεταφέρει περισσότερους από 30 εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη.

Η Volotea εδρεύει σε 16 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μεσαίου μεγέθους όπως η Αθήνα, Μπιλμπάο, Μπορντό, Κάλιαρι, Γένοβα, Αμβούργο, Λυών (άνοιγμα το 2021), Μασσαλία, Νάντη, Νάπολη, Παλέρμο, Στρασβούργο, Τουλούζη, Βενετία και Βερόνα. Πετάει προς το παρόν σε 90 πόλεις σε 14 χώρες και σχεδιάζει να πετάξει σε μια νέα χώρα το 2021 ανοίγοντας δρομολόγια προς την Αλγερία από τη Γαλλία.

Η Voloeta είναι πλέον πλήρης αερομεταφορέας Airbus, μετά την απόσυρση των Boeing 717 από τον στόλο της. Η αεροπορική εταιρεία, η οποία είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει αυτήν την ομοιογένεια του στόλου το 2023, έχει προωθήσει τα σχέδιά της προκειμένου να βελτιώσει τη βάση κόστους της για τα επόμενα 2-3 χρόνια και να αυξήσει την προσφορά δικτύου της, με αεροσκάφη που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα και μεγαλύτερο εύρος πτήσεων Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να λειτουργήσει στόλο 36 έως 39 αεροσκαφών το καλοκαίρι του 2021 (έναντι 36 το καλοκαίρι 2019).

Η Volotea απασχολεί πάνω από 1.350 υπαλλήλους σε όλη την Ευρώπη και ήταν η πιο ενεργή αεροπορική εταιρεία το καλοκαίρι του 2020 μεταξύ των κυριότερων ανταγωνιστών της όσον αφορά την πληρότητα θέσεων, τα επίπεδα λειτουργίας και την ικανοποίηση των πελατών.

aviationlife.gr