Η Wizz Air ανακοίνωσε πως έχει εξοφλήσει το 95% των αιτημάτων επιστροφής χρημάτων, μέσω της διαδικασίας αυτόματης επιστροφής.Αλλά όπως υπογραμμίζει, οι επιστροφές για κρατήσεις που πραγματοποιούνται από διαδικτυακά ταξιδιωτικά πρακτορεία (OTA) είναι «πέρα από την επιρροή και τον έλεγχο της».

Η αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού ξεκίνησε τη διαδικασία αυτόματης επιστροφής χρημάτων τον περασμένο Μάιο.

Είπε ότι σημείωσε αύξηση κατά 3.000% σε ετήσια βάση στα αιτήματα επιστροφής χρημάτων το 2020.

Στους επιβάτες των οποίων οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί επιστρέφονται αυτόματα το ποσό του αρχικού ναύλου σε πίστωση, αλλά μπορούν να επιλέξουν να ζητήσουν επιστροφή χρημάτων 100% ή να κάνουν εκ νέου κράτηση.

Η Wizz Air ενθαρρύνει τους ταξιδιώτες να κάνουν κράτηση απευθείας ή μέσω της εφαρμογής της αεροπορικής εταιρείας «έτσι ώστε η επιστροφή χρημάτων να μπορεί να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατό».

«Όταν οι κρατήσεις γίνονται μέσω διαδικτυακών πλατφορμών, τονίζει η Wizz Air δεν μπορεί να επικοινωνήσει απευθείας με τον επιβάτη σχετικά με τις σχετικές επιλογές επιστροφής χρημάτων, καθώς ο κάτοχος της κράτησης δεν είναι ο επιβάτης αλλά η πλατφόρμα μέσω της οποίας αγοράστηκαν τα εισιτήρια.

Ως αποτέλεσμα, η αποζημίωση μπορεί να καθυστερήσει. Οι επιβάτες που έκαναν κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτυακών, δεν έχουν άλλη επιλογή από το να βασίζονται στις ενέργειες του κατόχου της κράτησης».

«Έχουμε επενδύσει πολύ στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας επιστροφής χρημάτων πολύ νωρίς στην πανδημία, λέει η Ζούσα Πος, επικεφαλής πελατών και υπεύθυνη μάρκετινγκ της Wizz Air.Σε αντίθεση με άλλες αεροπορικές εταιρείες στην Ευρώπη, αυτό δίνει μια πολύ πιο δίκαιη προσέγγιση στον επιβάτη σε περίπτωση ακύρωσης της πτήσης τους.

Διασφαλίζοντας ότι αυτοί που επηρεάζονται μπορούν να λάβουν τα χρήματα τους το συντομότερο δυνατό».

Aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday