Ο κυπριακός αερομεταφορέας TUS Airways θα συνδέσει τα Χανιά με την Λάρνακα για το καλοκαίρι του 2023.

Η διαδρομή θα εκτελεστεί από 16/07 έως και 27/08, την περίοδο δηλαδή της υψηλής κίνησης του αερολιμένα Χανίων. Η συχνότητα των πτήσεων θα είναι εβδομαδιαία, κάθε Κυριακή με αεροσκάφος Airbus A320.

Υπενθυμίζεται σε αυτό το σημείο, σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία του Western Crete Aviation Observatory, ότι τελευταία φορά που συνδεόταν απευθείας ο αερολιμένας Χανίων με τον αερολιμένα Λάρνακας, ήταν το 2020, όταν η AEGEAN εκτέλεσε πτήσεις από τα μέσα Ιουλίου έως και 23 Αυγούστου 2020.

Νέες συνδέσεις στο «Δασκαλογιάννης»

Επιπλέον, υπάρχουν ήδη ανακοινώσεις για νέες διαδρομές προς Χανιά. Η Icelandair, ανακοίνωσε σύνδεση από το Ρέικιαβικ (Κέφλαβικ) όπου θα εκτελείται κάθε Παρασκευή από 26/05 έως και 29/09 από Boeing 757. Η AEGEAN, θα συνδέει τα Χανιά με το Τελ Αβίβ στο πλαίσιο ανάπτυξης των περιφερειακών βάσεων της, ενώ όπως είχε ενημερώσει από τον Δεκέμβριο το WCAO, η Air Serbia, θα συνδέσει το Βελιγράδι με τα Χανιά από 4 Ιουνίου.

Αφαίρεση συνδέσεων από την Wizz Air

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ξεκίνησε να πετάει στα Χανιά το 2021 εξυπηρετώντας 8 προορισμούς στο σύνολο (Βιέννη, Βουδαπέστη, Βαρσοβία (WAW), Κλουζ-Ναπόκα, Σόφια, Νάπολη, Αμπού Ντάμπι, Κίεβο (IEV). Το 2022, προσέθεσε το Λονδίνο Γκάτγουικ (LGW) καθώς και το Μπάρι ενώ αφαίρεσε το Αμπού Ντάμπι και το Κίεβο (εξαιτίας το πολέμου), οπότε οι προορισμοί που εξυπηρετούσε από το αεροδρόμιο Χανίων παρέμειναν στους 8.

Για το 2023, η εταιρεία προχώρησε σε αναδιάρθρωση του προγράμματος της στα Χανιά, αφαίρεσε αρκετές συνδέσεις και έτσι, θα πετάει προς Χανιά από 4 αεροδρόμια. Συγκεκριμένα θα συνδέσει το «Δασκαλογιάννης» με την Βιέννη, την Βουδαπέστη, την Βαρσοβία (WAW) και την Κλουζ-Ναπόκα (αφαίρεσε Μπάρι, Νάπολη και Λονδίνο Γκάτγουικ).

Στοιχεία και δεδομένα από το Παρατηρητήριο Αεροπορικού Κλάδου Δυτικής Κρήτης (έρευνα με τελικά αποτελέσματα 2022)

Σύνταξη: Δημήτρης Ζοπουνίδης