Η κυβέρνηση Μπάιντεν προχωρεί στη συγκρότηση ομάδων εργασίας ειδικών με τον Καναδά, το Μεξικό, την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο προκειμένου να αποφασιστεί ποιος είναι ο πιο σωστός τρόπος επανέναρξης των ταξιδιών, μετά από ένα 15μηνο επιβολής περιορισμών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου.

Ένας άλλος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα κινηθεί γρήγορα για την ακύρωση των εντολών που εμποδίζουν την είσοδο πολιτών από το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου στις ΗΠΑ, εξαιτίας του χρόνου που απαιτείται από τις ομάδες εργασίας προκειμένου να ολοκληρώσουν τις εργασίες τους.

Ο Λευκός Οίκος ενημέρωσε τις αεροπορικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού σχετικά με την οργάνωση των ομάδων εργασίας που αναφέρονται παραπάνω, σύμφωνα με τον ίδιο αξιωματούχο.

«Παρά το γεγονός ότι δεν ανοίγουμε και πάλι τον τουρισμό σήμερα, ελπίζουμε ότι αυτές οι ομάδες εργασίας των ειδικών θα μας βοηθήσουν να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας εμπειρία για να χαράξουμε την πορεία μας προς τα εμπρός, με το στόχο να ανοίξουμε το διεθνή τουρισμό με τους πιο σημαντικούς συνεργάτες μας, όταν αποφασιστεί ότι είναι ασφαλές να κάνουμε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας «οι οποιεσδήποτε αποφάσεις θα ληφθούν επί τη βάσει της αντικειμενικής ανάλυσης και τις συστάσεις των ειδικών από το χώρο της υγείας».

Των ομάδων εργασίας θα ηγηθεί η Ομάδα Δράσης για την COVID στο Λευκό Οίκο, αλλά και το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβάνοντας τα Κέντρα Ελέγχου Ασθενειών (CDC), αλλά και άλλες αμερικανικές υπηρεσίες.

Τα CDC ανακοίνωσαν χθες, Τρίτη, ότι προχωρούν στη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για 110 χώρες και περιοχές, συμπεριλαμβανομένων του Καναδά, του Μεξικού, της Ιαπωνίας, της Νότιας Αφρικής και του Ιράν, χωρίς ωστόσο να αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί κατά της COVID-19.

H διευθύντρια των κέντρων CDC Ροσέλ Ουαλένσκι δήλωσε ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί των ΗΠΑ που εφαρμόζονται από το 2020, «αποτελούν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ των διαφορετικών αμερικανικών υπηρεσιών, ενώ εξετάζουμε τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο, αναφορικά με το πώς μπορούμε να βαδίσουμε μπροστά».

Η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται αντιμέτωπη με πιέσεις από μερικά μέλη του Κογκρέσου που υποστηρίζουν ότι οι αμερικανικές κοινότητες κατά μήκος των συνόρων με τον Καναδά έχουν οικονομικές δυσκολίες εξαιτίας των περιορισμών στα χερσαία σύνορα.

Οι αεροπορικές εταιρίες και άλλες επιχειρήσεις πιέζουν την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την άρση των περιορισμών.

Η ένωση για τις Αεροπορικές Εταιρίες της Αμερικής, που εκπροσωπεί τις αεροπορικές εταιρίες American Airlines, Delta Air Lines, Southwest Airlines, αλλά και άλλες αεροπορικές εταιρίες, σχολίασε θετικά τις ομάδες εργασίας, αλλά η ίδια ένωση πιστεύει πως «αυτές οι ομάδες εργασίας θα πρέπει να δράσουν γρήγορα για την υλοποίηση μιας πολιτικής που έχει την υποστήριξη της επιστήμης, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες που έχουν πλήρως εμβολιαστεί να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ. «Η ταχύτητα είναι το κλειδί εδώ. Πιστεύουμε ότι η επιστήμη υπάρχει για το λόγο αυτό», ανέφερε η ίδια ένωση.

Η αεροπορική εταιρία United Airlines ανακοίνωσε ότι ενθαρρύνθηκε από την κίνηση του Λευκού Οίκου να δώσει προτεραιότητα σε ένα σχέδιο για την έναρξη της αεροπορικής διακίνησης επιβατών στις διεθνείς αγορές και ζήτησε επιτάχυνση των διαδικασιών, με δεδομένη την αυξημένη επιβατική κίνηση του καλοκαιριού. «Τώρα είναι ο καιρός να υλοποιήσουμε μία στρατηγική ανοίγματος του τομέα των αεροπορικών εταιριών για το καλό της οικονομίας, αλλά και των ταξιδιωτών», ανέφερε η ίδια ένωση.

Πηγή: naftemporiki.gr