Κινητικότητα που δημιουργεί προσδοκίες παρατηρείται από Αμερικανούς και Γερμανούς τουρίστες, όπως αυτή αποτυπώνεται στις πρώτες πτήσεις που προγραμματίζουν οι αεροπορικές εταιρείες με την επίσημη αυλαία για την τουριστική σεζόν.

Προσδοκίες δημιουργεί στους επιχειρηματίες του τουρισμού για τη φετινή σεζόν το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από Γερμανούς και Αμερικανούς για ταξίδια προς την Ελλάδα.

Ήδη o πολυεθνικός τουριστικός κολοσσός TUI έχει ανακοινώσει ότι ξεκινάει πτήσεις προς ελληνικούς προορισμούς. Συγκεκριμένα από τις 14 Μαΐου κι έπειτα θα ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από Ανόβερο, Στουτγάρδη, Ντίσελντορφ, Κολωνία και Φρανκφούρτη προς Ρόδο, Κω, Κέρκυρα αλλά και προς Δυτική Πελοπόννησο.  Οι συνδέσεις αναμένεται να πυκνώσουν, καθώς η εταιρεία έχει δηλώσει πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τα ελληνικά νησιά το οποίο αναμένεται ότι θα μεταφραστεί σε κρατήσεις, μόλις το επιστρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες.

Η Delta Air Lines ανοίγει τις πτήσεις από ΗΠΑ

Ακόμη, από τις ΗΠΑ αεροπορικές εταιρείες έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους την Ελλάδα, με πτήσεις που ξεκινούν από τα τέλη Μαΐου. Άλλωστε, η Ελλάδα είναι η μία από τις δύο ευρωπαϊκές χώρες -η άλλη είναι η Ιρλανδία- που ανοίγει τις πόρτες της για τους Αμερικανούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί ή προσκομίζουν αρνητικό PCR test το οποίο έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Η παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη στις ΗΠΑ αυτές τις μέρες μεταφέρει ισχυρό μήνυμα με τον πλέον επίσημο τρόπο η χώρα μας είνα έτοιμη να υποδεχθεί τους Αμερικανούς τουρίστες τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Στη διάρκεια της επίσκεψής του ο υπουργός Τουρισμού πραγματοποιεί συναντήσεις με τουριστικούς φορείς και αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες, όπως οι Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines, Hilton, Μarriott International κ.ά.

Με απευθείας πτήσεις προς την Αθήνα ξεκινάει η Delta Air Lines, η οποία για όλο τον προηγούμενο χρόνο, από όταν ξέσπασε η πανδημία, είχε διακόψει τις διεθνείς πτήσεις. Θα πετάει καθημερινά από τοJohn F. Kennedy της Ν. Υόρκης προς το Ελ. Βενιζέλος, ξεκινώντας από τις 29 Μαΐου 2021. Ωστόσο, μέσα στο καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 3 Ιουλίου, θα προσφέρει και μία καθημερινή, απευθείας πτήση μεταξύ Αθήνας και Αλτάντα, που είναι η έδρα της.

Αντίστοιχα από τις 3 Ιουνίου ξεκινά καθημερινό δρομολόγιο από Ουάσιγκτον προς Αθήνακαι η United ενώ από Αθήνα προς νέα Υόρκη και προς Σικάγο θα πετά καθημερινά και American Airlinesξεκινώντας από τις 3 και 4 Ιουνίου αντίστοιχα. Τέλος από τον Ιούνιο θα πετά από Αθήνα προς νέα Υόρκη και η Emirates.

Τον Αύγουστο, τον μήνα που αναμένεται η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση, οι απευθείας συνδέσεις μεταξύ ΗΠΑ – Ελλάδας θα είναι τουλάχιστον επτά ενώ οι διαθέσιμες θέσεις -αν συνυπολογιστούν και οι συνδέσεις μέσω ευρωπαϊκών αεροδρομίων- θα φτάνουν περίπου τις τις 40.000 την εβδομάδα, αριθμός που δεν αποκλείεται να αυξηθεί κάτω από συνθήκες μεγαλύτερης ζήτησης.

Πηγή: Οικονομικός Ταχυδρόμος – ot.gr