Στην ίδρυση δεύτερου εθνικού αερομεταφορέα που θα φέρει την ονομασία Riyadh Air, προχώρησε η Σαουδική Αραβία, στο πλαίσιο της στρατηγικής να στραφεί στον τουρισμό και παράλληλα να μειώσει την εξάρτησή της από το πετρέλαιο.

Ο αερομεταφορέας θα έχει έδρα το διεθνές αεροδρόμιο King Khalid στο Ριάντ. Θα πραγματοποιεί τακτικές πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού σε περισσότερους από 100 προορισμούς σε Μέση Ανατολή, Αφρική, Ασία, Ευρώπη, Νότια και Βόρεια Αμερική.
Όπως έχει ανακοινωθεί ο στόλος της νέας αεροπορικής εταιρείας θα αποτελείται από πέντε Airbus A320 , Boeing 737 και έξι Airbus A350.

Η Riyadh Air αναμένεται, να συνεισφέρει 20 δισεκατομμύρια δολάρια στην αύξηση του ΑΕΠ εκτός πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και να δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας.

Θα ελέγχεται από το κρατικό επενδυτικό σχήμα Public Investment Fund (PIF), ενώ αναμένεται να ανεβάσει τον ανταγωνιστικό “πυρετό” στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που ήδη διαθέτει ισχυρούς παίκτες, μεταξύ των οποίων τις Emirates, Etihad Airways και Qatar Airways.

Πηγή: tourismtoday.gr