Οι μέσες τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων των ΗΠΑ κατά τους τρεις μήνες που έληξαν τον Σεπτέμβριο μειώθηκαν στη χαμηλότερη προσαρμοσμένη ως προς τον πληθωρισμό τιμή από τότε που η κυβέρνηση άρχισε να παρακολουθεί τους δείκτες αεροπορικών ναύλων το 1995, ανέφερε την Τρίτη το Τμήμα Μεταφορών.

Η μέση τιμή του εισιτηρίου ήταν 245 $, μειωμένη κατά 30% την ίδια περίοδο το 2019 και 7% κατά το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι μέσες τιμές ήταν 262 $ ανά εισιτήριο.

Οι τιμές μειώθηκαν καθώς η ζήτηση αεροπορικών ταξιδιών μειώθηκε απότομα, ειδικά για τα επαγγελματικά ταξίδια. Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες ανέφεραν 27 εκατομμύρια επιβάτες το τρίτο τρίμηνο, έναντι 86 εκατομμυρίων επιβατών ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Airlines for America, μια εμπορική ομάδα που αντιπροσωπεύει μεγάλες αεροπορικές εταιρείες, αναφέρει ότι τα εισιτήρια που πωλούνται από ταξιδιωτικούς πράκτορες για εταιρικά ταξίδια παραμένουν χαμηλά, στο 88% από αυτόν τον μήνα. Οι επαγγελματίες ταξιδιώτες κάνουν κράτηση κοντά στην αναχώρηση και πληρώνουν περισσότερα για εισιτήρια από ό, τι οι παραθεριστές.

Ο όμιλος αεροπορικών εταιρειών δήλωσε ότι η πτώση των επαγγελματικών ταξιδιών έχει «αυξήσει τα έσοδα των αεροπορικών εταιρειών», τα οποία μειώθηκαν κατά 74% το τρίτο τρίμηνο. Για να καλύψουν μερικές κενές θέσεις, οι αεροπορικές εταιρείες έχουν μειώσει τις τιμές για πολλούς ναύλους ταξιδιών αναψυχής.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν επίσης παραιτηθεί από τα τέλη για να αλλάξουν εισιτήρια στους περισσότερους τύπους εισιτηρίων από την έναρξη της πανδημίας, αλλά εξακολουθούν να εισπράττουν τέλη για αποσκευές, αλλαγή θέσεων και άλλα προνόμια.

Η έκθεση του Υπουργείου Μεταφορών ανέφερε ότι οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ συγκέντρωσαν το 65,1% των συνολικών εσόδων λειτουργίας των 38,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τους ναύλους επιβατών κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020, σε σχέση με το 8,5% που επιτεύχθηκε το 1990.

aviationlife.gr με πληροφορίες από Reuters