Η Boeing πούλησε 82 αεροσκάφη τον Φεβρουάριο και κατέγραψε 51 ακυρώσεις, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2019 που οι μηνιαίες πωλήσεις ξεπέρασαν τις μηνιαίες παραγγελίες που ακυρώθηκαν.

Η πανδημία συνεχίζει να επιβαρύνει τις πωλήσεις νέων αεροσκαφών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες προσπαθούν σε μεγάλο βαθμό να εξοικονομήσουν χρήματα όπου μπορούν με στόχο τη μείωση κόστους. Ορισμένοι αερομεταφορείς, ωστόσο, αρχίζουν να προετοιμάζονται για ανάκαμψη της ταξιδιωτικής ζήτησης αγοράζοντας νέα αεροπλάνα.

Οι πωλήσεις της Boeing τον Φεβρουάριο περιελάμβαναν 25 αεροσκάφη Boeing 737 Max στην United Airlines και 27 βυτιοφόρα KC-46. Ο κατασκευαστής αεροσκαφών με έδρα το Σικάγο δημοσίευσε 51 ακυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων 32 αεροπλάνων του αμφιλεγόμενου τύπου B737 Max. Η Singapore Airlines αντικατέστησε μια παραγγελία για 19 Boeing 787-10 Dreamliners με μία για 11 777X jet, το νέο αεροσκάφος της Boeing οπού θα λανσαριστεί με καθυστέρηση. Η εταιρεία αναμένει ότι αυτό το αεριωθούμενο αεροσκάφος θα εισέλθει σε υπηρεσία στα τέλη του 2023.

Η Boeing παρέδωσε 22 αεροσκάφη τον περασμένο μήνα, συμπεριλαμβανομένων 18 737 Max αεροπλάνων. Η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας τον Νοέμβριο αποφάσισε τα αεριωθούμενα αεροπλάνα για να πετάξουν ξανά μετά από 20μηνη γείωση που ακολούθησε δύο θανατηφόρα ατυχήματα. Οι περισσότεροι αερομεταφορείς ακολούθησαν το ίδιο, επιτρέποντας στην Boeing να συνεχίσει τις παραδόσεις των περισσότερων από 3.000 Max αεροσκαφών που είχε ως αρχική παραγγελία.

Aviationlife.gr

Photo by REUTERS