Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αναμένεται να υποδεχθεί σχεδόν 1,1 εκατομμύριο επιβάτες κατά τις διακοπές του Πάσχα.

Ο εν λόγω αριθμός επιβατών θα αναχωρούσε ή θα έφτανε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μεταξύ Παρασκευής 31 Μαρτίου και Κυριακής 16 Απριλίου.

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το αεροδρόμιο τόνισε ότι φέτος ο κόσμος θα ταξιδεύει πολύ αυτή την περίοδο των διακοπών. Ως αποτέλεσμα, το αεροδρόμιο θα είναι το πιο πολυσύχναστο το πρώτο Σαββατοκύριακο των εορτών του Πάσχα. Επιπλέον, φέτος είναι η πρώτη φορά που μόνο οι μαθητές στα φλαμανδικά σχολεία είναι ελεύθεροι κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Οι ταξιδιώτες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα θα μπορούν να επιλέξουν από 160 απευθείας προορισμούς σε αυτό το αεροδρόμιο.

Αυτό περιλαμβάνει προορισμούς όπως η Ισπανία και τα Κανάρια Νησιά, η Πορτογαλία, τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Αίγυπτος, η Ιταλία, η Κροατία, η Ελλάδα, η Τουρκία, η Μάλτα και η Κύπρος.

Μεταξύ των προτιμώμενων διηπειρωτικών προορισμών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Δομινικανή Δημοκρατία, η Κούβα, το Μεξικό και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα επίσης.

Προηγουμένως, τα στοιχεία που δόθηκαν από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών αποκάλυψαν ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους έφτασαν στο αεροδρόμιο αυτό συνολικά 1.362.145 επιβάτες, που αντιπροσωπεύει αύξηση 65 τοις εκατό σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2022.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, το μερίδιο των επιβατών μεταφοράς ήταν πάνω από 16%, το οποίο είναι διπλάσιο από τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους, τοποθετώντας έτσι το αεροδρόμιο ως σημαντικό κόμβο.

Εν τω μεταξύ, τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους, τον Ιανουάριο, ο αριθμός των επιβατών στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών αυξήθηκε κατά 66%, σημειώνοντας συνολικά 1,3 εκατομμύρια επιβάτες.

Σύμφωνα με το αεροδρόμιο των Βρυξελλών, τέτοια ποσοστά δείχνουν μια πολύ θετική ανάκαμψη στον κλάδο, αφού το 80% των επιπέδων που καταγράφηκαν το έτος έφθασαν τον Ιανουάριο.

Πηγή: tourismtoday.gr