Η Air France-KLM ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να παραγγείλει 50 Airbus A350 για μεγάλες αποστάσεις, μαζί με δικαιώματα αγοράς για επιπλέον 40, στο πλαίσιο της μεγαλύτερης στην ιστορία της αγοράς αεροσκαφών ευρείας ατράκτου.

Η προσωρινή συμφωνία περιλαμβάνει τόσο το A350-900 όσο και το μεγαλύτερο μοντέλο A350-1000 και τα αεροσκάφη θα παραδοθούν μεταξύ 2026 και 2030, δήλωσε ο όμιλος αφού το διοικητικό του συμβούλιο ενέκρινε τη συμφωνία, η αξία της οποίας εκτιμάται σε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Προηγήθηκε σκληρός ανταγωνισμός μεταξύ των Airbus και Boeing που υποστηρίχθηκε από τους κατασκευαστές κινητήρων, καθώς οι σχεδιαστές του στόλου των αερογραμμών της εταιρείας αναμετρούσαν το εύρος, το μέγεθος και το κόστος για να βρουν αντικαταστάτες για τα αεροσκάφη Airbus A330 και τα περισσότερα από τα παλαιότερα Boeing 777 του ομίλου.

Το Air Current, που αποτελεί έντυπο του κλάδου, ανέφερε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται κοντά σε μια παραγγελία για 50 αεροσκάφη ευρείας ατράκτου και ότι ένας παράγοντας ήταν η εμβέλεια που συνδέεται με την παράκαμψη του ρωσικού εναέριου χώρου εν μέσω των συνεχιζόμενων κυρώσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

“Παίρνουμε ως δεδομένο ότι η απαγόρευση των υπερπτήσεων πάνω από τη Ρωσία μας συνοδεύει τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Μπεν Σμιθ στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των ανακοινώσεων για την παραγγελία.

Πηγή: tourismtoday.gr