Ο αερομεταφορέας της Αυστρίας Austrian Airlines κάνει εκτεταμένες προετοιμασίες για το μέλλον, όπως αναπροσαρμογή του στόλου της.

Η εθνική αεροπορική εταιρεία έχει ήδη μειώσει το συνολικό της προσωπικό κατά 650 θέσεις πλήρους απασχόλησης έως τα τέλη Φεβρουαρίου 2021.

Ωστόσο, η Austrian Airlines θα πρέπει να μειώσει περαιτέρω τις προσωπικές της δυνατότητες μειώνοντας περισσότερες από 650 επιπλέον θέσεις εργασίας έως το έτος 2023.

Ολοκληρωμένα πολυετή πακέτα κατά της κρίσης συγκεντρώθηκαν το 2020 με βάση συμφωνίες που συνάφθηκαν με το προσωπικό, καθώς και τους προμηθευτές και τους συνεργάτες του συστήματος, προκειμένου να διασφαλιστεί μια ευνοϊκή ανάπτυξη μακροπρόθεσμων κερδών και η ικανότητα της αεροπορικής εταιρείας να εξοφλήσει δάνεια.

Η Austrian Airlines ανακοίνωσε την μείωση των γραφείων της. Τέσσερις από τους οκτώ ορόφους των κεντρικών γραφείων της επιστρέφονται στην εταιρεία εκμετάλλευσης του αεροδρομίου της Βιέννης, Flughafen Wien AG.

«Γνωρίζουμε την ευθύνη μας απέναντι στον αυστριακό πληθυσμό. Και θέλουμε να εξοφλήσουμε το χρέος μας το συντομότερο δυνατό μόλις ξεκινήσει η ανάκαμψη της αγοράς», εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Austrian Airlines Alexis von Hoensbroech.

Η παρατεταμένη διάρκεια της κρίσης απαιτεί περαιτέρω μέτρα

Όπως πολλές άλλες εταιρείες της χώρας, η Austrian Airlines παλεύει να επιστρέψει στην ομαλότητα.

«Η πανδημία διαρκεί σημαντικά περισσότερο από το αναμενόμενο, δηλώνει ο von Hoensbroech.

Και οι επιπτώσεις θα γίνουν αισθητές για αρκετά χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους κερδών, τους οποίους ορίσαμε την περασμένη άνοιξη. Γι ‘αυτόν τον λόγο, εφαρμόζουμε περαιτέρω μέτρα τώρα. Για να διαφυλάξουμε το μέλλον των Austrian Airlines μας».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Austrian Airlines αναφέρεται και στις προσαρμογές στο σχέδιο του στόλου. Με στόχο να περιοριστεί ο κίνδυνος που προκύπτει από μια πιο αργή ανάκαμψη της αγοράς. Για αυτό τον λόγο, δύο ακόμη αεροσκάφη Airbus θα υποβιβαστούν σε μακροπρόθεσμη στάθμευση.

Κατά συνέπεια, ο τρέχων συνολικός στόλος περίπου 80 αεροσκαφών θα μειωθεί ακόμη περισσότερο σε 58, αντί του αρχικά προγραμματισμένου αριθμού 60 αεροπλάνων, τουλάχιστον έως το 2024/25.

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την παραγωγικότητα του στόλου. Ταυτόχρονα με μεγάλο αριθμό άλλων μέτρων. Κάτι που θα επηρεάσει επίσης το πλεόνασμα του προσωπικού μετά την κρίση.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday