Η Turkish Airlines αναμένεται να ανακοινώσει παραγγελία 600 αεροσκαφών τον Ιούνιο, σε μεγάλη διεθνή συνάντηση της IATA, στην Κωνσταντινούπολη.

Οι παραδόσεις των αεροσκαφών αναμένονται εντός δέκα ετών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρείας.

Μια τέτοια παραγγελία, εάν επιβεβαιωθεί, θα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορικής βιομηχανίας από αεροπορική εταιρεία, ξεπερνώντας την πρόσφατη (Δεκέμβριος 2022) παραγγελία – ρεκόρ της Air India για 470 αεροσκάφη Airbus και Boeing.

Μιλώντας λίγες εβδομάδες πριν την μεγάλη συνάντηση της Κωνσταντινούπολης, ο Πρόεδρος της Turkish Airlines, τόνισε ότι η παραγγελία θα αποτελείται από 400 αεροσκάφη στενής ατράκτου και 200 ευρείας ατράκτου, προσθέτοντας ότι ο στόλος θα αυξηθεί σε 810 αεροσκάφη μέχρι το 2033.

«Κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της IATA, θα ανακοινώσουμε την παραγγελία. Με έναν από τους μεγάλους κατασκευαστές, σχεδόν τελειώνουμε τις συζητήσεις μας. Θα παραγγείλουμε (συνολικά) περίπου 600 αεροσκάφη”, είπε ο Πρόεδρος Bolat στο Reuters. Επιπλέον, δήλωσε ότι θα ανακοινωθεί το λανσα΄ρισμα ανανεωμένου μενού πιάτων και γεύσεων εν πτήσει.

Η ετήσια σύνοδος κορυφής της IATA, η οποία θα συγκεντρώσει περίπου 280 αεροπορικές εταιρείες, θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη, στις 4-6 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος του τουρκικού αερομεταφορέα, επισήμανε ότι η Turkish Airlines, ήταν κοντά σε συμφωνία με την Boeing για μέρος της παραγγελίας, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. Παράλληλα, αναφέρεται ότι το υπόλοιπο μέρος της παραγγελίας, θα μπορούσε να διεκπαιρεωθεί από την Airbus.