Τα αεροδρόμια στο Ηνωμένο Βασίλειο με τις καλύτερες εμπειρίες για ταξιδιώτες, αποκαλύπτει νέα έρευνα από το PayingTooMuch.

Οι ειδικοί ανέλυσαν 30 από τους πιο πολυσύχναστους αερολιμένες στην χώρα και τους κατέταξε με βάση την υψηλότερη βαθμολογία 10 σχετικά με τις εμπειρίες που είχαν οι επιβάτες στις κατηγορίες:

 • Σαλόνια και χαλάρωση.
 • Προσβασιμότητα.
 • Ψώνια και αναψυχή.
 • Ταξίδια φιλικά προς την οικογένεια.

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ είναι το καλύτερο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο με βάση τις τέσσερις κατηγορίες που αναλύθηκαν και ιδιαίτερα όσον αφορά στην προσβασιμότητα.

Πέτυχε βαθμολογία, σε σαλόνια και χαλάρωση 6,8, προσβασιμότητα 10, ψώνια και αναψυχή 5,8 και ταξίδια φιλικά προς την οικογένεια 6,4.

Ποια είναι τα 10 καλύτερα αεροδρόμια σε Ηνωμένο Βασίλειο

 • Μάντσεστερ
 • Γκάτγουικ
 • Μπέρμιγχαμ
 • Λούτον
 • Εδιμβούργο
 • Στάνστεντ
 • Λίβερπουλ (Τζον Λένον)
 • Μπέλφαστ
 • Νιούκαστλ
 • Ιστ Μίντλαντς
Τα 10 κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου
Πηγή: PayingTooMuch

Τα 5 κορυφαία αεροδρόμια χαλάρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το Αμπερντίν της Σκωτίας είναι το πιο χαλαρωτικό αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, με μέση βαθμολογία ικανοποίησης πελατών lounge 4,1 στα πέντε.

Τα 5 κορυφαία αεροδρόμια για χαλάρωση στο Ηνωμένο Βασίλειο
Πηγή: PayingTooMuch

Τα 5 κορυφαία προσβάσιμα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου

Τα πέντε κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για ανάγκες προσβασιμότητας διαθέτουν διάφορες υπηρεσίες και εγκαταστάσεις για να διασφαλίσουν ότι όλοι οι ταξιδιώτες που περνούν από εκεί μπορούν να απολαύσουν μια ομαλή εμπειρία.

Ολοι οι κόμβοι λειτουργούν με το πρόγραμμα Sunflower Lanyard, επιτρέποντας στους ταξιδιώτες να μοιραστούν οικειοθελώς τυχόν κρυφές αναπηρίες και να λάβουν ένα χέρι βοήθειας από το προσωπικό του αεροδρομίου.
Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ είναι το καλύτερο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για ειδικές ανάγκες βοήθειας.

Τα κορυφαία 5 προσβάσιμα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου
Πηγή: PayingTooMuch

Τα 5 κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για ψώνια

Οι ταξιδιώτες θα βρουν τις καλύτερες εγκαταστάσεις αγορών στο αεροδρόμιο στο Εδιμβούργο, με 23 διαθέσιμα καταστήματα ανά τερματικό σταθμό.

Ο αερολιμένας είναι το καλύτερο μέρος για να σας κρατήσει απασχολημένους και να σας ταΐσει όσο περιμένετε το αεροπλάνο σας με 23 καταστήματα ανά τερματικό σταθμό και τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό εγκαταστάσεων για φαγητό και ποτό (11).

Τα 5 κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για αγορές
Πηγή: PayingTooMuch

Τα 5 κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για οικογένειες

Το Γκάτγουικ είναι το πιο φιλικό προς την οικογένεια αεροδρόμιο της χώρας, που προσφέρει εγκαταστάσεις θηλασμού και ειδικές «παιδικές ζώνες».

Τα 5 κορυφαία αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου για οικογένειες
Πηγή: PayingTooMuch

Είναι ενδιαφέρον ότι το Χίθροου, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο σε όγκο επιβατών, δεν αναφέρεται στη μελέτη.

“Αν και και τακτικά κερδίζει βραβεία κλάδου, αυτό υποδηλώνει ότι το μεγαλύτερο δεν οδηγεί πάντα σε καλύτερη εμπειρία, εξηγεί ο Darren Saunders, Διευθύνων Σύμβουλος στο PayingTooMuch.

Συγκριτικά, το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, το οποίο αυτή τη στιγμή υφίσταται μια τεράστια επένδυση και επέκταση 1 δισεκατομμυρίου λιρών, κατατάσσεται ως το τρίτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο σε όγκο επιβατών, αλλά δεν είχε την ίδια μοίρα με το Χίθροου.
Ψηφίστηκε ως το κορυφαίο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου αποδεικνύοντας ότι παρά το μέγεθος του, μπορεί ακόμα να προσφέρει στους επιβάτες μια απολαυστική εμπειρία.”

Πηγή: tourismtoday.gr