Οι ταξιδιωτικές κρατήσεις έχουν αυξηθεί ραγδαία καθώς οι εμβολιασμοί ενισχύουν τις ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα

Τα ταξιδιωτικά πρακτορεία αναφέρουν αύξηση των κρατήσεων διεθνώς καθώς το πρόγραμμα των εμβολιασμών προχωράει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και οι ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα αναζωπυρώνονται.

 Η ηλικιακή ομάδα με τις περισσότερες κρατήσεις: 

Το ταξιδιωτικό πρακτορείο Abta δηλώνει ότι άτομα ηλικίας 50 ετών και άνω αποτελούν την ηλικιακή ομάδα με τις περισσότερες κρατήσεις. Η επιθυμία για επανεκκίνηση των ταξιδιών στο εξωτερικό αυξάνεται όλο και περισσότερο με πολλά άτομα άνω των 50 ετών να έχουν ήδη ξεκινήσει να οργανώνουν τα επόμενα ταξίδια τους.

Μάλιστα, εκπρόσωπος του πρακτορείου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Βλέπουμε περισσότερο ενδιαφέρον για ταξίδια από μια ηλικιακή ομάδα που δεν είχε τόση πέραση στο παρελθόν. Ήδη από τον Δεκέμβριο, η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα αντιπροσωπεύει το 50% του συνολικού ποσοστού των διαδικτυακών κρατήσεων. Οι πελάτες μας επιθυμούν να ταξιδέψουν ξανά κάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές τους κυρίως σε μέρη όπως η Ελλάδα, ή η Τουρκία

Η αεροπορική εταιρεία easyJet ανακοίνωσε ότι οι κρατήσεις για καλοκαιρινές διακοπές έχουν αυξηθεί 250% περισσότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρσι.

Ο Κρις Σίμοντς, διευθύνων σύμβουλος της Saga Holidays, δηλώνει: «Οι περισσότεροι από τους πελάτες μας είναι αισιόδοξοι πως θα μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι σύντομα. Με το εμβόλιο να τους παρέχει την αισιοδοξία που χρειάζονται έχουν ήδη ξεκινήσει να σχεδιάζουν το επόμενο ταξίδι τους.» 

Η επισκεψιμότητα στον συγκεκριμένο ιστότοπο αυξήθηκε κατά 16% τις πρώτες δύο εβδομάδες του νέου έτους, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο τον μήνα Δεκέμβριο. Αλλά και οι πωλήσεις διπλασιάστηκαν σύμφωνα με τη Guardian. 

Οι κρατήσεις για ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς το 2022 έχουν αυξηθεί όπως επίσης και η διάρκεια των διακοπών. Οι πελάτες κάνουν κρατήσεις για μεγαλύτερα διαστήματα σε σύγκριση με το παρελθόν με πολλούς να επιλέγουν 10, 11 ή 14 διανυκτερεύσεις αντί για επτά όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.

Aviationlife.gr με πληροφορίες από newmoney