Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) κάλεσε σήμερα τις κυβερνήσεις να στηρίξουν τα ταξίδια προκειμένου να βοηθήσουν τις αεροπορικές εταιρίες να ανακάμψουν από την κρίση του κορωνοϊού, λέγοντας ότι ο κλάδος χρειάζεται επιπλέον μέτρα ανακούφισης.

«Καλώ τις κυβερνήσεις να εξετάσουν μέτρα τόνωσης», δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής της IATA Αλεξάντρ ντε Ζουνιάκ.

Οι κυβερνήσεις έχουν έως τώρα παράσχει 225 δισεκ. δολάρια για να στηρίξουν τις αεροπορικές εταιρίες, με τη μορφή άμεσης βοήθειας, επιδότησης μισθών, φοροελαφρύνσεων και δανείων.

Ο ντε Ζουνιάκ δήλωσε ότι οι αεροπορικές εταιρίες δεν χρειάζονται περισσότερο χρέος, σημειώνοντας ότι η επιδότηση των εισιτηρίων θα μπορούσε να είναι ένας τρόπος για να βοηθήσουν οι κυβερνήσεις τον κλάδο.

Την ίδια ώρα, η ΙΑΤΑ ανακοίνωσε ότι ανέβαλε την ετήσια διάσκεψή της για τον Οκτώβριο από φέτος τον Ιούνιο, καθώς θεωρεί ότι είναι σημαντικό να «τονιστεί η αξία της διά ζώσης διάσκεψης».

Η διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 3-5 Οκτωβρίου στη Βοστόνη των ΗΠΑ, με την ημερομηνία να μετατίθεται χρονικά καθώς η ΙΑΤΑ δεν πιστεύει ότι τα σύνορα θα είναι επαρκώς ανοικτά τον Ιούνιο προκειμένου να μπορεί να πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση. Η περυσινή διάσκεψη είχε ακυρωθεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας.

Πηγή: naftemporiki.gr