Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση προοπτικών της αγοράς, η εταιρεία Boeing βλέπει πλήρη ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών έως το 2024. Η εταιρεία σχεδιάζει μια ρόδινη προοπτική με αυξημένες παραγγελίες για εμπορικά αεροσκάφη την επόμενη δεκαετία.

“Χάσαμε περίπου δύο χρόνια ανάπτυξης. Ωστόσο, βλέπουμε ανάκαμψη στα επίπεδα πριν τον ιό μέχρι το τέλος του 2023 ή στις αρχές του 2024”, δήλωσε ο Darren Hulst, αντιπρόεδρος εμπορικού μάρκετινγκ της Boeing.

Κοιτάζοντας περαιτέρω στο μέλλον , η Boeing είπε ότι οι προοπτικές των 20 ετών «παραμένουν άθικτες» με περίπου 4% ετήσια αύξηση στα αεροπορικά ταξίδια.

Η τρέχουσα σταδιακή ανάκαμψη τροφοδοτείται κυρίως από τα εσωτερικά ταξίδια.

Λέει ότι περίπου το 84% των εσωτερικών ταξιδιών είχε επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία Ιουλίου, αλλά τα διεθνή ταξίδια παραμένουν μόνο στο ένα τέταρτο των επιπέδων του 2019.

Τα αεροπορικά ταξίδια μεγάλων αποστάσεων θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια για να επιστρέψουν.

Συνολικά, η Boeing προβλέπει μια αγορά αξίας 9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τα επόμενα 10 χρόνια.

Η Boeing βλέπει τη ζήτηση για περισσότερα από 30.000 νέα αεροπλάνα μέχρι το 2040, το οποίο είναι περίπου το ίδιο με αυτό που είχε προβλεφθεί πριν από την πανδημία.

Ωστόσο, βλέπει μια μεγάλη αύξηση περίπου 70% για τα φορτηγά αεροσκάφη μέχρι το 2040 για να καλύψουν τη ζήτηση ηλεκτρονικού εμπορίου.

Πηγή: tourismtoday.gr