Ένα σπάνιο ουίσκι 55 ετών, πουλήθηκε από το Unifree Duty Free στο διεθνές αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης (IGA) τον Δεκέμβριο του 2021, κοντά μισό εκατομμύριο ευρώ.

Οι πελάτες κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορά για να έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν το πολύτιμο ουίσκι Yamazaki.
Συνολικά οκτώ ενδιαφερόμενοι έκαναν μια προσφορά. Τελικά, ένας πελάτης από την Κίνα αγόρασε το μπουκάλι, για 488.000 ευρώ.

Στόχος του τμήματος αφορολόγητων στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, είναι να προσφέρει στους ταξιδιώτες αγοραστές ανώτερες εμπειρίες και premium προϊόντα.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που αυτή η πώληση ρεκόρ πραγματοποιήθηκε στο κατάστημα μας, δήλωσε ο Ali Şenher Διευθύνων Σύμβουλος της Unifree Duty Free.

Ειδικά προϊόντα μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη εκπληκτικών αποτελεσμάτων για το λιανικό εμπόριο αεροδρομίων. Όπως το Yamazaki 55 ετών που απευθύνεται σε μια ιδιαίτερα απαιτητική διεθνή πελατεία».

Το παλαιότερο single malt ουίσκι στην ιστορία του House of Suntory είναι ένα μείγμα τριών εξαιρετικών single malt από τη δεκαετία του 1960, με συστατικά απόσταξης υπό την επίβλεψη του ιδρυτή της Suntory, Shinjiro Torii.

Αφού κυκλοφόρησε 100 μπουκάλια το 2020 στην Ιαπωνία με προσφορές, η Suntory επέκτεινε την κυκλοφορία το 2021, προσφέροντας μια πολύ περιορισμένη παρτίδα άλλων 100 φιαλών στον υπόλοιπο κόσμο. Ένας αριθμός διατέθηκε σε βασικούς συνεργάτες στον ταξιδιωτικό κλάδο, όπως λιανοπωλητές αφορολόγητων ειδών.

Το ίδιο ουίσκι πωλήθηκε τον Νοέμβριο του 2021 στο duty free, στο διεθνές αεροδρόμιο Indira Gandhi στο Δελχί της Ινδίας προς 61.000 ευρώ.

Πηγή: tourismtoday.gr