Οι αεροπορικές εταιρείες των ΗΠΑ, πραγματοποιούν αλλαγές στα δρομολόγια τους και επικεντρώνονται σε περισσότερα δρομολόγια σε προορισμούς διακοπών.

Οι συνθήκες μέχρι στιγμής θέλουν στάσιμη την αγορά επαγγελματικών ταξιδιών και σε αυξητική κίνηση τα ταξίδια αναψυχής.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι αεροπορικές εταιρείες στις ΗΠΑ απομακρύνονται από τις επιχειρηματικές διαδρομές που συνδέουν μεγάλες πόλεις.
Και κινούνται περισσότερο προς διαδρομές αναψυχής. Προσφέροντας χειμερινά ταξίδια σε προορισμούς με ζεστό καιρό.

«Δεδομένης της έλλειψης επιχειρηματικής ζήτησης, επικεντρωνόμαστε στα ταξίδια αναψυχής», δήλωσε ο Μπράιαν Ζνοτίνες, αντιπρόεδρος της American Airlines, επικεφαλής για τον σχεδιασμό δικτύου.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερες απευθείας διαδρομές ανάμεσα σε μεγάλες πόλεις και περισσότερες διαδρομές για διακοπές.

Οι αεροπορικές προσαρμόζουν τα χειμερινά δρομολόγια σε ζεστούς προορισμούς

«Όλες οι προσαρμογές των δρομολογίων, προέρχονται από τη ζήτηση, λέει ο Ανγκοτ Γκούπτα αντιπρόεδρος της United για τον σχεδιασμό εσωτερικού δικτύου.
Οι προορισμοί ηλιοφάνειας βλέπουν πολύ μεγαλύτερη ταξιδιωτική ζήτηση από πριν».

Ήδη η American, η Delta και η United έχουν προσθέσει αρκετές εβδομαδιαίες πτήσεις από τη Νέα Υόρκη προς την Μπάχα Καλιφόρνια στο Μεξικό, τον χειμώνα.

Η Χαβάη παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Η United πρόκειται να ξεκινήσει απευθείας δρομολόγια από το Σικάγο στην Καϊλούα, ενώ η JetBlue πτήσεις από τη Νέα Υόρκη στην πόλη της Γουατεμάλας και η Delta έχει αποκαταστήσει σχεδόν όλες τις υπηρεσίες στην Καραϊβική.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday