Καθοριστικό για το μέλλον της Lufthansa αναμένεται να είναι το 2021, καθώς μια νέα παράταση των περιορισμών στις αερομεταφορές ενδέχεται να προκαλέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα στην αεροπορική εταιρεία

“Η Lufthansa χάνει 1 εκατ. ευρώ κάθε δύο ώρες” δήλωσε σήμερα Πέμπτη ο επικεφαλής του γερμανικού ομίλου Carsten Spohr στο πλαίσιο διαδικτυακής συνέντευξης στο Eurocontrol.Παρόλα αυτά, ο ισχυρός άνδρας της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας τόνισε πως οι απώλειες της Lufthansa τον πρώτο μήνα του 2021 έχουν μειωθεί στο μισό σε σχέση με την περίοδο κορύφωσης της πανδημίας την περσινή χρονιά.

Σημειώνεται πως το 2020, με στόχο τη σωτηρία του γερμανικού ομίλου η γερμανική κυβέρνηση χορήγησε έκτακτο πακέτο διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ. Μέχρι τώρα, η Lufthansa έχει χρησιμοποιήσει το ένα τρίτο της έκτακτης ένεσης ρευστότητας, με τον Carsten Spohr να είναι αισιόδοξος πως δε θα χρειαστεί περαιτέρω κρατική ενίσχυση για την εταιρεία. Παράλληλα, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές προσωπικού καθώς και σε σημαντική μείωση των δρομολογίων της ως αποτέλεσμα των επιπτώσεων της πανδημίας στις αερομεταφορές. Ο αεροπορικός όμιλος ελπίζει για μια ταχεία ανάκαμψη αρχής γενομένης από το καλοκαίρι της νέας χρονιάς, με την Lufthansa να θέτει ως στόχο την σταδιακή επιστροφή στα προ-κρίσης επίπεδα μέχρι τα τέλη του 2021.

aviationlife.gr με πληροφορίες από emea