Στην αύξηση του ετήσιου αριθμού επιβατών του προχωράει το αεροδρόμιο City του Λονδίνου κατά 3,5 εκατ. προκειμένου να ανέλθει στα 9 εκατ.

Ειδικότερα, έχει υποβάλει αίτηση στον δήμο του Νιούχαμ του Λονδίνου για να γίνουν αλλαγές στην υπάρχουσα πολεοδομική άδεια.

Η εφαρμογή ακολουθεί μια τοπική διαβούλευση 10 εβδομάδων που πραγματοποιήθηκε από το αεροδρόμιο.

Τώρα θέλει να αυξήσει το τρέχον ανώτατο όριο προγραμματισμού από 6,5 εκατομμύρια σε 9 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως έως το 2031.

Επιδιώκεται επίσης παράταση του ωραρίου λειτουργίας τα Σάββατα από την τρέχουσα ώρα κλεισίματος των 12.30 μ.μ. έως τις 6.30 μ.μ., με μια επιπλέον ώρα το καλοκαίρι μόνο για τις αφίξεις πτήσεων, έως τις 12 το πολύ.

Το αεροδρόμιο θέλει επίσης άδεια για να επιτρέψει τρεις επιπλέον πτήσεις νωρίς το πρωί από Δευτέρα έως Σάββατο μεταξύ 6.30 π.μ. και 6.59 π.μ. με νέο όριο εννέα πτήσεων αντί του τρέχοντος ορίου των έξι.

Όλα τα αεροσκάφη που εκτελούν πρόσφατα παρατεταμένες ώρες τα Σάββατα ή οι πρόσθετες πτήσεις στα πρώτα 30 λεπτά πρέπει να είναι πιο καθαρά, πιο αθόρυβα, αεροσκάφη νέας γενιάς, να λειτουργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα θορύβου και εκπομπών.

Το London City επεσήμανε ότι δεν επιδιώκει καμία αύξηση στον ετήσιο αριθμό επιτρεπόμενων πτήσεων, ο οποίος θα παραμείνει στις 111.000 ή να αλλάξει την υπάρχουσα οκτάωρη νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Η λειτουργία της Κυριακής θα παραμείνει επίσης αμετάβλητη, ξεκινώντας από τις 12.30 μ.μ. έως τις 10.00 μ.μ.

Οι προτάσεις έχουν αναπτυχθεί σε στενή συνεννόηση με τις μεγάλες αεροπορικές εταιρείες του αεροδρομίου που υποστηρίζουν τις «φιλοδοξίες αειφορίας» που περιγράφονται.

Ως μέρος των σχεδίων, το αεροδρόμιο θα προσφέρει ένα νέο κοινοτικό ταμείο ύψους 3,8 εκατομμυρίων λιρών για δέκα χρόνια που θα διανεμηθεί απευθείας σε τοπικούς καλούς σκοπούς από 75.000 £ ετησίως.

Η αύξηση του ετήσιου αριθμού επιβατών στα 9 εκατομμύρια και η αυξημένη ευελιξία θα δημιουργήσουν σχεδόν 2.200 επιπλέον θέσεις εργασίας σε όλο το Λονδίνο, με 1.340 στο ίδιο το αεροδρόμιο, σύμφωνα με το London City.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν περαιτέρω βελτιώσεις στο σύστημα ηχομόνωσης του αεροδρομίου.

Το αεροδρόμιο σχεδιάζει επίσης να δημιουργήσει ένα ταμείο μεταφορών το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση των συνδέσεων λεωφορείων με τη γραμμή Elizabeth και την ενίσχυση των λειτουργιών DLR τα πρωινά.

Πηγή: tourismtoday.gr

Photo by London City Aiport