Το 12ο Διεθνές Συνέδριο της Επιστημονικής Εταιρείας Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής (ΕΕΧΜΤ), διοργανώνεται από 1-4 Ιουνίου 2023, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, από το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η ΕΕΧΜΤ ιδρύθηκε στα Χανιά το 2010 με πρωτοβουλία του καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη, με σκοπό την προώθηση της επιστημονικής έρευνας στο χώρο της χρηματοοικονομικής επιστήμης.

Το διεθνές Συνέδριο της ΕΕΧΜΤ οργανώνεται για δεύτερη φορά στα Χανιά, μετά το 1ο Συνέδριο που είχε πραγματοποιηθεί το 2011.

Πρόεδροι του 12ου Συνεδρίου είναι οι καθηγητές Μιχάλης Δούμπος (Πολυτεχνείο Κρήτης), Χρυσοβαλάντης Γαγάνης (Πανεπιστήμιο Κρήτης), Αιμίλιος Γαλαριώτης (Audencia Business School, Γαλλία), Φώτιος Πασιούρας (Montpellier Business School, Γαλλία).

Στο Συνέδριο παίρνουν μέρος περισσότεροι από 190 καθηγητές πανεπιστημίων, ερευνητές διεθνών ινστιτούτων και τραπεζικά στελέχη. Οι εργασίες που θα παρουσιαστούν καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα σύγχρονων θεμάτων, όπως η διαχείριση χρηματοοικονομικών κινδύνων, το τραπεζικό ρυθμιστικό πλαίσιο, θέματα εταιρικής διακυβέρνησης, και η βιώσιμη χρηματοοικονομική.

Η διοργάνωση του Συνεδρίου είναι υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης και υποστηρίζεται από την Τράπεζα Χανίων και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το συνέδριο καθώς και το πρόγραμμα των εργασιών.