Πάνω από 11,1 εκατομμύρια επιβάτες μετέφερε εντός Αυγούστου η Ryanair, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αριθμός που αντιστοιχεί στο 75% των επιβατών που μετέφερε η αεροπορική εταιρεία το 2019, προτού η πανδημία του κορωνοϊού πλήξει την βιομηχανία των αερογραμμών.

Ειδικότερα, Ryanair ανακοίνωσε ότι μετέφερε 11,1 εκατομμύρια επιβάτες τον Αύγουστο, το 75% του αριθμού που μεταφέρθηκε τον Αύγουστο του 2019 πριν από την πανδημία του COVID-19.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Michael O` Leary είχε δηλώσει στο Reuters την Τρίτη ότι η αεροπορική εταιρεία είχε στόχο να ξεπεράσει τον στόχο των 10,5 εκατομμυρίων επιβατών για τον φετινό Αύγουστο. Η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία ανέφερε ότι ο συντελεστής φορτίου για τον Αύγουστο ανήλθε στο 82%, που σημαίνει κατά μέσο όρο 18% των θέσεων δεν συμπληρώθηκαν κατά τη διάρκεια του μήνα.

Ο O` Leary είχε πει στη συνέντευξή του στο Reuters ότι η επιβατική κίνηση θα επιστρέψει στα επίπεδα πριν από την πανδημία τον ερχόμενο Οκτώβριο, λέγοντας πως αναμένει η πληρότητα των αεροσκαφών της εταιρείας να βρίσκεται κοντά στο 90% τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, ανέφερε ότι η αεροπορική εταιρεία είναι πιθανό να πετάξει κατά μέσο όρο 15% – 20% κενών θέσεων αυτό τον Χειμώνα, σε σύγκριση με 7% – 8% κενών θέσεων πριν από την πανδημία.

Πηγή: tourismtoday.gr