Η Aeroflot PJSC ανακοινώνει σήμερα τα αποτελέσματα λειτουργίας του Ομίλου Aeroflot για το Φεβρουάριο και το δίμηνο του 2021.

Βασικά κυριότερα σημεία του Φεβρουαρίου 2021

  • Ο Όμιλος Aeroflot μετέφερε 2,2 εκατομμύρια επιβάτες, 41,8% σε ετήσια βάση
  • 2,0 εκατομμύρια επιβάτες μεταφέρθηκαν στην εγχώρια κατηγορία, 9,6% χαμηλότερα από έτος σε έτος
  • RPK Ομίλου μειώθηκαν κατά 54,5% από έτος σε έτος, ASK μείωση  κατά 57,5% από έτος σε έτος
  • Ο συντελεστής φόρτωσης επιβατών του Ομίλου Aeroflot ήταν 80,0%, αύξηση 5,3 ποσοστιαίων μονάδων από έτος σε έτος
  • Η Pobeda Airlines μετέφερε 844,8 χιλιάδες επιβάτες, με ετήσια αύξηση 2,8%

Επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού

Το δίμηνο και τον Φεβρουάριο του 2020, τα αποτελέσματα λειτουργίας επηρεάστηκαν από τη δυναμική της ζήτησης και τους σημαντικούς περιορισμούς πτήσεων που επιβλήθηκαν εν μέσω της εξάπλωσης της νέας μόλυνσης από κορωνοϊό.

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Aeroflot Group συνέχισε να αποκαθιστά τον όγκο της εσωτερικής κίνησης και να αποκαθιστά εν μέρει τις διεθνείς πτήσεις. Εκτός από πτήσεις προς Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μαλδίβες, Αίγυπτο, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιστάν, Νότια Κορέα, Ιαπωνία, Σερβία και Φινλανδία, με βάση τις κανονιστικές πτήσεις έγκρισης προς Αλμάτι (Καζακστάν), Μπακού (Αζερμπαϊτζάν), Ερεβάν (Αρμενία) ), Δελχί (Ινδία) προστέθηκαν με περιορισμένη συχνότητα. Τον Μάρτιο άνοιξαν πτήσεις προς τις Σεϋχέλλες.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, η διεθνής κίνηση παρέμεινε σημαντικά περιορισμένη.

Ενημέρωση στόλου

Τον Φεβρουάριο του 2021, η Aeroflot Airlines πρόσθεσε ένα Boeing 777-300ER, σταμάτησε δύο Airbus А320 και μετέφερε πέντε SSJ100 στο στόλο της Rossiya Airlines ως μέρος της αναδιανομής εντός του ομίλου. Στις 28 Φεβρουαρίου 2021, ο στόλος του Ομίλου Aeroflot αποτελούνταν από 339 αεροσκάφη.

Πηγή: tourismtoday.gr

Photo by rusaviainsider