Τα στοιχεία κίνησης της Νorwegian για το Μάρτιο αποτυπώνουν το πόσο έχει επηρεαστεί η εταιρεία από την αδύναμη ζήτηση ως αποτέλεσμα των διεθνών ταξιδιωτικών περιορισμών στις βασικές αγορές λόγω της πανδημίας.

Τον Μάρτιο, 71.399 πελάτες πέταξαν με τη Norwegian, μείωση 94% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ωστόσο αύξηση περίπου 10.000 επιβατών σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους.

Η αύξηση των επιβατών τον Μάρτιο εξηγείται κυρίως από περισσότερη εγχώρια κίνηση κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα.

Η χωρητικότητα (ASK) μειώθηκε κατά 97% και η συνολική κίνηση των επιβατών (RPK) μειώθηκε κατά 98%, ενώ ο συντελεστής φόρτωσης ήταν 42,7%, μειωμένος κατά 29 ποσοστιαίες μονάδες, σε σύγκριση με τον Μάρτιο του προηγούμενου έτους.

« Οι επιπτώσεις της πανδημίας συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επιχειρήσεις μας λόγω κυβερνητικών περιορισμών στα ταξίδια για τη μείωση των επιπέδων μόλυνσης.

Ωστόσο, η σαφής πρόοδος που έχει σημειωθεί με τα προγράμματα εμβολίων και άλλα μέτρα που στοχεύουν στο σταδιακό άνοιγμα της κοινωνίας, σημαίνει ότι είμαι αισιόδοξος όσον αφορά την αύξηση της δραστηριότητας και της ζήτησης τόσο στη Νορβηγία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη . ” είπε ο Jacob Schram, Διευθύνων Σύμβουλος της Norwegian.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday.gr

Photo by FORBES