Τα στοιχεία κίνησης της Norwegian για τον Ιανουάριο επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη χαμηλότερη ζήτηση που προκαλείται από τους συνεχιζόμενους περιορισμούς ταξιδιού σε όλη την Ευρώπη.

Τον Ιανουάριο, 74.224 πελάτες πέταξαν με την εταιρεία, μείωση 96% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η χωρητικότητα (ASK) μειώθηκε κατά 98% και η συνολική κίνηση επιβατών (RPK) μειώθηκε κατά 99%. Ο συντελεστής φόρτωσης ήταν 35,9%, μειωμένος κατά 45 ποσοστιαίες μονάδες

Ο Jacob Schram, Διευθύνων Σύμβουλος της Νorwegian, δήλωσε:

« Η πανδημία συνεχίζει να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή μας καθώς παραμένουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί. Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να βγούμε από όλο αυτό ως μια ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική αεροπορική εταιρεία και ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε περισσότερους πελάτες καθώς αρθούν οι περιορισμοί ταξιδιού. ”

Ο Νοrwegian εκμεταλλεύτηκε οκτώ αεροσκάφη κατά μέσο όρο τον Ιανουάριο, κυρίως σε εσωτερικά δρομολόγια στη Νορβηγία. Η εταιρεία πραγματοποίησε το 96,8% των προγραμματισμένων πτήσεων τον Ιανουάριο, εκ των οποίων το 90,4% αναχώρησε εγκαίρως.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday