Τα πρώτα σημάδια αποκατάστασης της τουριστικής ζήτησης καταγράφει η εταιρεία. Πώς προσαρμόζει την στρατηγική της ώστε να «κουμπώσει» με τις ταξιδιωτικές προτιμήσεις που δημιουργεί η πανδημία. Ποια είναι τα κομβικά αεροδρόμια.

Αναδημοσίευση από euro2day.gr – Εύα Οικονομάκη

Με ενισχυμένο πρόγραμμα δρομολογίων και έμφαση στις απευθείας πτήσεις μπαίνει ενεργά στο παιχνίδι της επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού η Aegean.

Τις τελευταίες ημέρες, ο εθνικός αερομεταφορέας καταγράφει σταδιακή αποκατάσταση της τουριστικής ζήτησης, όχι μόνο για δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας, αλλά και για τα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ελλάδας, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, και επενδύει στην επέκταση της τουριστικής περιόδου, διατηρώντας τακτικές ή ναυλωμένες πτήσεις προς τις περιφερειακές τις βάσεις (όπως για παράδειγμα το Ηράκλειο και η Ρόδος) ακόμη και μέχρι τον Νοέμβριο.

Αυξάνει τα δρομολόγιά της

Ναυλώνοντας συνολικά διπλάσιες πτήσεις εξωτερικού καθημερινά από σήμερα και μέχρι το τέλος Μαΐου, σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες, και τριπλάσιο αριθμό δρομολογίων μέχρι τα μέσα Ιουνίου -αλλά και για το επόμενο χρονικό διάστημα-, η AegeanΑΡΑΙΓ +4,26% αναμένεται να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην αποκατάσταση των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού για το 2021.

Ήδη, οι πρώτες ενδείξεις από τις κρατήσεις που μπαίνουν στο σύστημα της εταιρείας είναι συγκρατημένα ενθαρρυντικές, καθώς τις τελευταίες δύο εβδομάδες καταγράφεται σχετικά αυξημένο ενδιαφέρον, με το πρώτο κύμα των ταξιδιών να πραγματοποιείται κατά πάσα πιθανότητα από τα μέσα Ιουνίου και έπειτα.

Εμφαση στις απευθείας πτήσεις

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι απευθείας πτήσεις θα μονοπωλήσουν φέτος το ενδιαφέρον των τουριστών, καθώς η πανδημία της νόσου COVID-19 έχει αλλάξει άρδην τις συνήθειές τους και οι πτήσεις με ανταπόκριση δεν προτιμώνται, η Aegean έχει επενδύσει -εκτός από τη διατήρηση της έντονης δραστηριότητάς της στον κόμβο της Αθήνας- στην ανάπτυξη ενός δικτύου με περισσότερα από 100 απευθείας δρομολόγια προς τις 7 περιφερειακές της βάσεις, οι τρεις εκ των οποίων σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα είναι νέες. Συνολικά η Αegean, με στόχο να αντεπεξέλθει στη ζήτηση, θα συνδέει την Ελλάδα με το εξωτερικό προσφέροντας πάνω από 250 πτήσεις ημερησίως.

Στην κατεύθυνση αυτή, άλλωστε, τις προηγούμενες μέρες η εταιρεία προσέθεσε επιπλέον τακτικές απευθείας πτήσεις, που θα ξεκινήσουν στις αρχές Ιουλίου, από και προς το Ηράκλειο, τη Ρόδο, τη Λάρνακα αλλά και τη Μύκονο.

Ζήτηση για τους city break προορισμούς

Οι Γάλλοι, οι Ελβετοί και οι Γερμανοί είναι οι πρώτοι που επιδεικνύουν ισχυρό ενδιαφέρον για την πραγματοποίηση κρατήσεων προς νησιωτικούς προορισμούς της χώρας, ενώ, παράλληλα, διαπιστώνεται αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των ταξιδιωτών και για τους city break προορισμούς της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Ειδικά για την Αθήνα ο σχεδιασμός της Aegean προβλέπει σταδιακή αύξηση των προορισμών που εξυπηρετούνται σε πάνω από 50, την επαναφορά της απευθείας σύνδεσης από και προς σημαντικούς προορισμούς του εξωτερικού, όπως το Ελσίνκι, η Λισαβόνα, η Βιέννη και η Πράγα από την άλλη εβδομάδα.

Στο πρώτο μισό του Ιουνίου αναμένεται η επαναφορά και κάποιων ακόμη πόλεων του εξωτερικού όπως το Δουβλίνο, η Βενετία, η Μπολόνια και η Βουδαπέστη. Παράλληλα, από αυτό το Σαββατοκύριακο ενισχύεται ο αριθμός των εβδομαδιαίων πτήσεων σε κλασικούς προορισμούς, όπως οι Βρυξέλες, το Παρίσι, το Λονδίνο, το Μόναχο, η Φρανκφούρτη και η Ζυρίχη.

Σταδιακή αύξηση των δρομολογίων πραγματοποιείται και από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ, τη Στουτγάρδη και την Κύπρο (Λάρνακα). Μάλιστα, από τις αρχές Ιουνίου προς και ξεκινούν 5 νέα δρομολόγια για Λονδίνο, Βρυξέλες, Ζυρίχη, Αμβούργο, Βερολίνο.

Στο κάδρο Ρόδος και Ηράκλειο

Στην ίδια κατεύθυνση, από αυτή την εβδομάδα ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου προς Φρανκφούρτη, Μόναχο, Παρίσι, Στουτγάρδη, καθώς και δυο νέα απευθείας δρομολόγια προς Λονδίνο και Βαρσοβία. Η διεθνής δραστηριότητα από το κρητικό αεροδρόμιο θα ενισχυθεί έτι περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες με απευθείας πτήσεις προς Ελβετία και Γαλλία (Λυών και Μπορντό) αλλά και πτήσεις charter προς Πολωνία και τις χώρες της Βαλτικής.

Αντίστοιχα, από και προς τη Ρόδο ξεκινούν 4 βασικές συνδέσεις προς Μόναχο, Φρανκφούρτη, Ζυρίχη και Παρίσι, αλλά και πτήσεις charter.

Πηγή: euro2day.gr

Photo by VasilisATH Porgiazis