Μνημόνιο Συμφωνίας (MoU) υπέγραψαν η Emirates και TAP Air Portugal.

Στόχος είναι η επέκταση της εταιρικής σχέσης κωδικών πτήσης κοινής χρήσης που υπάρχει σήμερα και στις δύο αεροπορικές εταιρείες.

Η νέα συμφωνία σημαίνει ότι οι πελάτες και των δύο αεροπορικών εταιρειών θα επωφελούνται από την απρόσκοπτη σύνδεση σε πολλά νέα δρομολόγια σε όλη την Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και την Ανατολική Ασία.

Και οι δύο αεροπορικές εταιρείες θα διερευνήσουν επίσης τρόπους για να βελτιώσουν τη συνεργασία στα αντίστοιχα προγράμματα συχνών πτήσεων.

Αυτό αφορά τις  αμοιβαίες ευκαιρίες κέρδους και εξαργύρωσης και δημοφιλή οφέλη όπως η πρόσβαση στο lounge.

Επιπλέον, και οι δύο αερομεταφορείς σχεδιάζουν να υποστηρίξουν προγράμματα στάσης στο Ντουμπάι και τη Λισαβόνα.

Μάλιστα η Emirates υποστηρίζει την TAP Air Portugal καθώς εξετάζει πιθανές ευκαιρίες επέκτασης στα ΗΑΕ.

Η διευρυμένη συμφωνία αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2021.

Στο πλαίσιο της διευρυμένης συνεργασίας, η TAP Air Portugal θα τοποθετήσει τον κωδικό της στις πτήσεις της Emirates προς δημοφιλείς προορισμούς της Ανατολικής Ασίας, όπως Ταϊπέι, Τόκιο, Οζάκα, Μουμπάι, Δελχί, Ντάκα, Μάλε, Τζακάρτα, Ντενπασάρ, Μανίλα, Ανόι, καθώς και Βαρκελώνη και Πόλη του Μεξικό.

Ταυτόχρονα, οι πελάτες της Emirates θα μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε επιπλέον εγχώριους προορισμούς στην Πορτογαλία, καθώς και στις πτήσεις της TAP Air Portugal προς πόλεις στις ΗΠΑ, τον Καναδά, το Μεξικό, τη Βραζιλία, τη Σενεγάλη, τη Γουινέα-Μπισάου, τη Γουινέα-Κονάκρυ, το Μαρόκο, την Τυνησία, τη Γκάμπια και Πράσινο Ακρωτήριο.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday