Η ιστοσελίδα aviationlife.gr είναι ένα εγχείρημα επιστημονικής βάσης στον τομέα της πληροφόρησης σε θέματα και εξελίξεις της αεροπορικής βιομηχανίας, της πολιτικής αεροπορίας και του τομέα των αερομεταφορών συνολικά, με εστίαση στις επιχειρηματικές, οικονομικές και διοικητικές εξελίξεις του αεροπορικού κλάδου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ακολουθεί επιστημονική προσέγγιση και περιλαμβάνει αναλύσεις, έρευνες, απόψεις, νέα, key-stories καθώς και συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων, κορυφαίων στελεχών, επιστημόνων και ατόμων σχετικών με τον αεροπορικό και τουριστικό τομέα της χώρας.

Το Παρατηρητήριο Αεροπορικού Κλάδου Κρήτης (Crete Aviation Observatory – CAO) είναι ένας ερευνητικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Δημήτρη Ζοπουνίδη το 2021 και ως κύριο αντικείμενο έρευνας έχει την συνεχή παρακολούθηση και διερεύνηση των εμπορικών πτήσεων, των αεροπορικών εταιρειών που επιχειρούν στους διεθνείς αερολιμένες της Κρήτης (Χανίων και Ηρακλείου) καθώς και των πολιτικών αεροσκαφών που επισκέπτονται αυτούς, παρατηρώντας τις τάσεις και συγκεντρώνοντας ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, εκπονώντας την ετήσια έρευνα αεροπορικού κλάδου που δημοσιεύεται.

Ο επιστημονικός ιστότοπος aviationlife.gr, σε ερευνητικό επίπεδο, συνεργάζεται με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) καθώς και με το Financial Engineering Laboratory και Data Analysis and Forecasting Laboratory του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC). Από το 2023, έχει συνεργασία με το Εργαστήριο Διοικητικής Οικονομικής και Συστημάτων Αποφάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, το εγχείρημα aviationlife.gr συνεργάζεται τόσο σε ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επικοινωνιακής υποστήριξης με την Επιστημονική Εταιρεία Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής – Financial Engineering and Banking Society (FEBS), καθώς αναλαμβάνει την χορηγία επικοινωνίας για τα ετήσια εθνικά και διεθνή συνέδρια της.

Στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε πλέον την σειρά των podcasts, που δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πραγματεύονται σημαντικά θέματα του αεροπορικού κλάδου, με ομιλητή τον Δημήτρη Ζοπουνίδη. Επιπλέον, στην ενότητα “Αξιολογήσεις Πτήσεων” θα βρείτε αξιολογήσεις πτήσεων, αερολιμένων και αεροπορικών σαλονιών (lounges).

Η πρωτοβουλία των εγχειρημάτων ανήκει στον Δημήτρη Ζοπουνίδη, Πτυχιούχο του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Ζοπουνίδης επιχειρεί με επιστημονικό τρόπο, να αποτυπώσει την κατάσταση και τις εξελίξεις τόσο στον χώρο της διοίκησης των αεροπορικών εταιρειών και της πολιτικής αεροπορίας, όσο και για γενικά θέματα, καθώς και το πως αυτός εξελίσσεται.

Δημήτρης Ζοπουνίδης

Δημήτρης Ζοπουνίδης

Πτυχιούχος του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

 MSc in Business Analytics and Data Science, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Ιδρυτής του επιστημονικού εγχειρήματος aviationlife.gr

Ερευνητής στο Financial Engineering Laboratory και Data Analysis and Forecasting Laboratory του Πολυτεχνείου Κρήτης καθώς και στο Εργαστήριο Διοικητικής Οικονομικής και Συστημάτων Αποφάσεων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

Ιδρυτής και Επικεφαλής Έρευνας του Crete Aviation Observatory (CAO)

Συντονιστής του Παρατηρητηρίου Τουρισμού Κρήτης του ΜΑΙΧ

Magazine Editor στο περιοδικό «Air Letter» της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης