Η ιστοσελίδα aviationlife.gr είναι ένα εγχείρημα στον τομέα της επιστημονικής πληροφόρησης σε θέματα και εξελίξεις της αεροπορικής βιομηχανίας, της πολιτικής αεροπορίας και του τομέα των αερομεταφορών, με εστίαση στις επιχειρηματικές, οικονομικές και διοικητικές εξελίξεις του αεροπορικού κλάδου.

Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ακολουθεί επιστημονική προσέγγιση και περιλαμβάνει αναλύσεις, έρευνες, απόψεις, νέα, key-stories καθώς και συνεντεύξεις εμπειρογνωμόνων, κορυφαίων στελεχών, επιστημόνων και σχετικών ατόμων με τον αεροπορικό και τουριστικό τομέα της χώρας.

Το Παρατηρητήριο Αεροπορικού κλάδου Δυτικής Κρήτης – Western Crete Aviation Observatory (WCAO) είναι ένα ερευνητικό παράρτημα του επιστημονικού ιστότοπου aviationlife.gr που ως κύριο αντικείμενο έρευνας έχει την συνεχή παρακολούθηση και διερεύνηση των εμπορικών πτήσεων, των αεροπορικών εταιρειών που επιχειρούν στον Διεθνή Αερολιμένα Χανίων «Δασκαλογιάννης» καθώς και των πολιτικών αεροσκαφών που επισκέπτονται αυτόν, εκπονώντας την ετήσια ανάλυση πτήσεων, στο πλαίσιο της ετήσιας Έρευνας Τουρισμού του MAICh (Western Crete Tourism Observatory).

Ο επιστημονικός ιστότοπος aviationlife.gr, σε ερευνητικό επίπεδο, συνεργάζεται με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (MAICh) καθώς και με το Financial Engineering Laboratory και Data Analysis and Forecasting Laboratory του Πολυτεχνείου Κρήτης (TUC).

Επιπλέον, το εγχείρημα aviationlife.gr συνεργάζεται τόσο σε ερευνητικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο επικοινωνιακής υποστήριξης με την Επιστημονική Εταιρεία Χρηματοοικονομικής Μηχανικής και Τραπεζικής – Financial Engineering and Banking Society (FEBS), καθώς αναλαμβάνει την χορηγία επικοινωνίας για τα ετήσια Εθνικά και Διεθνής συνέδρια της.

Στον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε πλέον την σειρά των podcasts, που δημοσιεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και πραγματεύονται σημαντικά θέματα του αεροπορικού κλάδου, με ομιλητή τον Δημήτρη Ζοπουνίδη. Επιπλέον, στην ενότητα “Αξιολογήσεις Πτήσεων” θα βρείτε αξιολογήσεις πτήσεων, αερολιμένων και αεροπορικών σαλονιών (lounges).

Η πρωτοβουλία των εγχειρημάτων ανήκει στον Δημήτρη Ζοπουνίδη, τελειόφοιτο του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Ζοπουνίδης και η ερευνητική του ομάδα, επιχειρούν με επιστημονικό τρόπο, να αποτυπώσουν την κατάσταση και τις εξελίξεις τόσο στον χώρο της διοίκησης των αεροπορικών εταιρειών και της πολιτικής αεροπορίας, όσο και για γενικά θέματα, καθώς και το πως αυτός εξελίσσεται.

Δημήτριος Ζοπουνίδης

Δημήτριος Ζοπουνίδης

Τελειόφοιτος, Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Ιδρυτής του επιστημονικού εγχειρήματος aviationlife.gr

Ιδρυτής και Επικεφαλής Έρευνας του Western Crete Aviation Observatory.

Ερευνητής στο Τμήμα Οικονομίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων του CIHEAM MAICh

Data Analyst στο Παρατηρητήριο Τουρισμού Δυτικής Κρήτης – Western Crete Tourism Observatory

Magazine Editor στο Air Letter της Ελληνικής Αεροπορικής Ένωσης (Hellenic Aviation Society)