Σύγχυση έχει προκληθεί στους ταξιδιώτες οι οποίοι ταξιδεύουν με πρωινές πτήσεις από την Αθήνα προς τις ΗΠΑ, με transit στο Άμστερνταμ, μετά τις αλλαγές που ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Ολλανδία σε σχέση με τις απαιτήσεις τεστ από όλους τους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων των transit.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες υγειονομικές απαιτήσεις της Ολλανδίας στα ταξίδια, εκτός από το αρνητικό PCR τεστ που ήδη απαιτείται από τους επιβάτες (εντός 72 ωρών από την αναχώρηση με προορισμό την Ολλανδία), ζητείται από όλους τους επιβάτες που ταξιδεύουν προς τη χώρα – και τους transit – από χώρες υψηλού κινδύνου (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) και rapid τεστ, που θα πρέπει να έχει γίνει το πολύ 4 ώρες πριν την αναχώρηση.

Αποκλειστικά για τους επιβάτες που ταξιδεύουν από το αεροδρόμιο της Αθήνας προς την Ολλανδία, έχει δημιουργηθεί ένα ειδικό σημείο για να εξυπηρετεί την διενέργεια rapid τεστ.

Ωστόσο, οι επιβάτες της Delta με πτήση που αναχωρεί στις 6 το πρωί από την Αθήνα και με transit στο Άμστερνταμ, δεν έχουν τη δυνατότητα να κάνουν το τεστ εγκαίρως, ώστε να τηρήσουν τους κανονισμούς τεστ της Ολλανδίας με την άφιξή τους στο Άμστερνταμ, καθώς οι εγκαταστάσεις rapid test στο αεροδρόμιο αναχώρησης, της Αθήνας (τα τεστ θα πρέπει να γίνουν έως 4 ώρες πριν την αναχώρηση των επιβατών από την Αθήνα), ανοίγουν στις 7 το πρωί, ενώ η πτήση αναχωρεί στις 6!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση μεταξύ των ταξιδιωτών για το πότε θα μπορέσουν να ταξιδέψουν. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε αναγνώστης του Tornos News με κράτηση για το δρομολόγιο Αθήνα – ΝΥ, η εταιρία ενημέρωσε για το συγκεκριμένο ζήτημα ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή θα υπάρξει νεότερη ενημέρωσή της.

Πηγή: tornos news