Μια λύση τεχνητής νοημοσύνης βάζει τέλος στον “πονοκέφαλο” με τα χαμένα αντικείμενα σε αεροδρόμια και αεροσκάφη, που κοστίζουν εκατομμύρια δολάρια στη βιομηχανία αεροπορικών μεταφορών.

Πρόκειται για το WorldTracer Lost and Found Property, που κυκλοφόρησε η SITA. Ένα εργαλείο για την γρήγορη επιστροφή αντικειμένων που ξέχασαν ή έχασαν οι επιβάτες στα αεροσκάφη ή στα αεροδρόμια.

Εκατομμύρια δολάρια τα έξοδα επιστροφής τους

Κάθε χρόνο οι επιβάτες ξεχνούν εκατομμύρια αντικείμενα σε αεροπλάνα και σε αεροδρόμια. Συμπεριλαμβανομένων τηλεφώνων, πορτοφολιών και τσαντών.
Τα έξοδα επιστροφής τους κοστίζουν στη βιομηχανία εκατομμύρια δολάρια.

Μπορεί να κοστίσει έως και 95 δολάρια η διαχείριση και η επιστροφή ενός χαμένου αντικειμένου.
Συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής, του χειρισμού ερωτήσεων και των κλήσεων πελατών, του χώρου αποθήκευσης και των ταχυδρομικών αποστολών.

Η λύση WorldTracer της SITA, χρησιμοποιείται ήδη σε 2.200 αεροδρόμια από την πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών στον κόσμο. Και μειώνει το κόστος επαναπατρισμού των χαμένων αντικειμένων κατά 90%.

Οι υπάλληλοι της αεροπορικής εταιρείας μπορούν να εγγράψουν ένα στοιχείο που βρέθηκε, να δημιουργήσουν μια αναφορά στοιχείων που λείπει και να επικυρώσουν σε λιγότερο από δύο λεπτά.

Το 60% των αντικειμένων επιστρέφονται εντός 48 ωρών

Η λύση επιταχύνει επίσης δραματικά το χρόνο που απαιτείται για την εύρεση και την επιστροφή αντικειμένων που βρέθηκαν. Με το 60% αυτών των αντικειμένων να επιστρέφονται εντός 48 ωρών.

Η διαδικασία χειρισμού χαμένων περιουσιακών στοιχείων σήμερα είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό χειροκίνητη.

Συμμετέχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και πολύ συχνά η αεροπορική εταιρεία στερείται ελέγχου ή ορατότητας ολόκληρης της αλυσίδας.

Οι επιβάτες μπορούν τώρα να δηλώσουν απώλεια από την κινητή συσκευή τους σε λίγα δευτερόλεπτα.

Να πληρώσουν και να οργανώσουν τον επαναπατρισμό, καθώς και να παρακολουθούν το αντικείμενο τους σε κάθε βήμα.

Πώς δουλεύει το WorldTracer Lost and Found Property

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής όπως η όραση του υπολογιστή, η μηχανική εκμάθηση και η επεξεργασία γλωσσών, το WorldTracer Lost and Found Property αναζητά μια παγκόσμια βάση δεδομένων εικόνων και περιγραφών. Με στόχο να ταιριάξει το στοιχείο που βρέθηκε με την αναφορά στοιχείων για αυτό που λείπει.

Η λύση χρησιμοποιεί αναγνώριση εικόνας για να προσδιορίσει λεπτομέρειες. Όπως μάρκα, υλικό και χρώμα του χαμένου αντικειμένου.
Αναγνωρίζει επίσης παρόμοιες λέξεις στην περιγραφή για να κάνει μια οριστική αντιστοίχιση.

Η αεροπορική εταιρεία μπορεί στη συνέχεια να ειδοποιήσει αμέσως τον ιδιοκτήτη και να του επιστρέψει το αντικείμενο.

Ο επιβάτης και η αεροπορική εταιρεία έχουν πλήρη προβολή της διαδικασίας μέσω της πύλης WorldTracer. Ανεξάρτητα από το πού στον κόσμο χάθηκε το στοιχείο. Ένα χαρακτηριστικό που αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την ικανοποίηση των επιβατών.

Πηγή: tourismtoday.gr