Ιδιαίτερα αυξημένο δείχνει πως είναι το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον των πολιτών από τα Αραβικά Εμιράτα ώστε να κάνουν διακοπές σε ελληνικά νησιά.

Η τάση αυτή αποτυπώνεται και στις ανακοινώσεις που έκανε προ ημερών η Fly Dubai, θυγατρική της Emirates.

Η Fly Dubai επισημοποίησε ότι ξεκινά απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι προς τη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Οι πτήσεις για τους δύο ελληνικούς, νησιωτικούς προορισμούς θα ξεκινήσουν στις 18 Ιουνίου και θα παραμείνουν ενεργές μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πως το κοινό θα μπορεί να προβεί σε κρατήσεις από τις 24 Μαΐου. Ο στόλος της Fly Dubai αποτελείται από Boeing 737 NextGen και 737 MAX, ενώ τα αεροσκάφη που θα αναλάβουν τα δρομολόγια προς τα δύο ελληνικά νησιά θα έχουν κατάλληλο μέγεθος για τα αεροδρόμιά τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εξέλιξη αυτή οδήγησε και ελληνικός «δάκτυλος» -και συγκεκριμένα επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Οι νέες απευθείας πτήσεις από το Ντουμπάι αναμένεται να ευνοήσουν σημαντικά τον τουρισμό στα δύο νησιά, καθώς οι επισκέπτες αναμένεται να είναι, κυρίως, υψηλών εισοδημάτων.

Πηγή: iefimerida.gr