Συνεχίζει παρά τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς τα προγράμματα διακοπών του ο όμιλος TUI, από πολλές χώρες της Ευρώπης, προς ευρωπαϊκούς αλλά και υπερπόντιους προορισμούς, ενώ σε επιστολή της η Helen Caron, Group Purchasing Director, προς τους ξενοδόχους συνεργάτες του ομίλου, εκφράζει την αισιοδοξία της για την ταξιδιωτική βιομηχανία, με την έναρξη των εμβολιασμών. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι “…καθώς η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, είναι δύσκολο να δοθεί σαφής πρόβλεψη – καθοδήγηση για την επιχειρησιακή λειτουργία αυτό το καλοκαίρι”, αλλά κάνει εκτενή αναφορά σε όσα αναμένει ο όμιλος.

Όπως σημειώνει στην επιστολή η κα. Caron, “Το 2021 έχει ξεκινήσει με αυστηρότερους αποκλεισμούς, περαιτέρω περιορισμούς ταξιδιών και πολλές από τις επιχειρήσεις μας έχουν τεθεί σε αναστολή εργασιών, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας. Ωστόσο, παρά τις τρέχουσες προκλήσεις, υπάρχουν επίσης θετικές ειδήσεις με περισσότερα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και η διαδικασία προχωρά”.

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας: “Με όλο και περισσότερους ανθρώπους να εμβολιάζονται, καθώς και τις αξιόπιστες δοκιμές που είναι τώρα διαθέσιμες, μπορεί να δημιουργηθούν ασφαλείς διάδρομοι ταξιδιού για να αρχίσουν ξανά οι πολίτες να κάνουν διακοπές. Η βιομηχανία μας πρέπει να κάνει καλύτερη χρήση των τεστ. Μέσω γρήγορων τεστ, οι ταξιδιώτες μπορούν εύκολα και με ασφάλεια πριν από την αναχώρηση να εξεταστούν και να λάβουν τα αποτελέσματα αμέσως. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η TUI απευθύνει έκκληση στην ΕΕ και στις κυβερνήσεις των κρατών μελών να επωφεληθούν από τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα rapid τεστ. Ζητούμε τεστ αντί να επιβάλλονται καραντίνες”.

Καταλήγει: “Καθώς η κατάσταση παραμένει αβέβαιη, είναι δύσκολο να δοθεί σαφής πρόβλεψη – καθοδήγηση για την επιχειρησιακή λειτουργία αυτό το καλοκαίρι και επομένως παραμένει η ρήτρα ανωτέρας βίας (force majeure). Θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε τακτικά για τυχόν αλλαγές στις λειτουργίες και τα προγράμματά μας”.

Οι τρέχουσες δράστηριότητες του ομίλου, σε όλες τις αγορές, έχουν ως εξής:

ΗΒ και Ιρλανδία

Λόγω των κυβερνητικών περιορισμών, το πρόγραμμα της TUI UK και Ireland ακυρώθηκε έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021, με εξαίρεση την Λα Πάλμα, την Γκάμπια, τη Γκόα, την Ταϊλάνδη (Πουκέτ) και τη Φλόριντα που ακυρώθηκαν έως τις 30 Απριλίου 2021.

TUI Γερμανία

Η TUI Γερμανίας συνεχίζει να λειτουργεί προς τα Κανάρια Νησιά (με εξαίρεση τη La Gomera), την Τουρκία (AYT), τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Δομινικανή Δημοκρατία (PUJ), την Κούβα και τις Μαλδίβες. Μετά από πρόσθετους κυβερνητικούς περιορισμούς που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, οι διακοπές στη Μαγιόρκα, τη Μαδέρα και το Μεξικό έχουν ακυρωθεί έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2021.

TUI Ολλανδία

Λόγω κυβερνητικών περιορισμών, το πρόγραμμα πακέτων διακοπών της TUI Netherlands στην Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Ολλανδική Καραϊβική, το Κουρασάο και την Αρούμπα ακυρώθηκε έως και στις 24 Φεβρουαρίου 2021. Οι οργανωμένες διακοπές σε όλους τους άλλους προορισμούς της TUI Netherlands ακυρώνονται έως και τις 31 Μαρτίου 2021.TUI ΒέλγιοΛόγω κυβερνητικών περιορισμών, το πρόγραμμα πακέτων διακοπών της TUI Belgium έχει ακυρωθεί έως και την 1η Μαρτίου 2021.TUI

TUI Αυστρία

Η TUI Austria συνεχίζει να λειτουργεί προς τα Κανάρια Νησιά, το Ντουμπάι, τη Δομινικανή Δημοκρατία (PUJ), την Κούβα και τις Μαλδίβες.

TUI Nordics

TUI Σουηδία – συνεχίζει να λειτουργεί στα Γκραν Κανάρια.

TUI Norway – λόγω κυβερνητικών περιορισμών, η TUI Norway έχει ακυρώσει τις εργασίες της έως την 1η Μαρτίου 2021.

TUI Denmark – έχει ακυρώσει τις πτήσεις έως τις 7 Φεβρουαρίου 20211.

TUI Φινλανδία – έχει ακυρώσει το πτητικό της έργο έως την 1η Μαρτίου 2021.

TUI Γαλλία

Η TUI France δραστηριοποιείται σήμερα στη Μαρτινίκα, τη Γουαδελούπη, τη Γαλλική Πολυνησία, το Ντουμπάι, τις Μαλδίβες, την Τανζανία, το Μεξικό, την Κόστα Ρίκα, τη Γαλλική Πολυνησία και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

TUI Ελβετία
Η TUI Switzerland συνεχίζει να λειτουργεί στην Αίγυπτο, την Τουρκία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Κροατία, τη Μάλτα, τις Αζόρες, τη Μαδέρα, τη Σουηδία και την Ισπανία. Ακόμη, στο Ντουμπάι, την Μποτσουάνα, την Κόστα Ρίκα, τη Δομινικανή Δημοκρατία (PUJ), την Κούβα, το Μεξικό (Κανκούν), τη Ναμίμπια, τις Μαλδίβες, τις Σεϋχέλλες, τη Νότια Αφρική και την Τανζανία.

TUI Πολωνία
Η TUI Πολωνίας εκτελεί δρομολόγια προς τα Κανάρια Νησιά, τη Μαδέρα, τη Ζανζιβάρη, την Κένυα, την Αίγυπτο (Χουργκάντα ​​και Μάρσα Αλάμ), το Μεξικό και τη Δομινικανή Δημοκρατία (PUJ). Ακόμη μέσω άλλων πτήσεων εκτελεί επίσης πακέτα διακοπών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Κούβα και τις Μαλδίβες.

Η κατάσταση που περιγράφεται για όλες τις αγορές, αφορά στην 27η Ιανουαρίου 2021.

TUI Global Hotel Awards

Λόγω της σημαντικής μείωσης του προγράμματος του ομίλου πέρυσι, όπως ενημερώνει η Helen Caron, ελήφθη η απόφαση να αναβληθούν τα φετινά TUI Global Hotel Awards, τα ετήσια βραβεία  που βασίζονται στα σχόλια των πελατών κατά τη διάρκεια της θερινής και χειμερινής περιόδου και υπό κανονικές συνθήκες ανακοινώνονται τον Μάρτιο.

 tui

Όπως αναφέρει η κα. Caron, “Εκτιμούμε ότι αυτά τα νέα θα είναι απογοητευτικά για τους συνεργάτες ξενοδόχους μας. Δεν λάβαμε αυτή την απόφαση ελαφρά τη καρδία, τα βραβεία είναι εξαιρετικά σημαντικά για εμάς στον όμιλο, καθώς έχουμε την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τους εξαιρετικούς συνεργάτες μας που έχουν προχωρήσει για να διασφαλίσουν μια ποιοτική εμπειρία διακοπών για τους πελάτες μας. Με την περυσινή δραστηριότητά μας και πολλά ξενοδοχεία που παραμένουν κλειστά, έχουμε περιορισμένα σχόλια πελατών, οπότε έχουμε λάβει την απόφαση να αναβάλουμε τα βραβεία για ένα έτος. Επεκτείνουμε λοιπόν τα TUI Global Hotel Awards 2020, έτσι ώστε οι ξενοδόχοι που κέρδισαν ένα βραβείο την προηγούμενη Άνοιξη να μπορούν να συνεχίσουν να προωθούν το βραβείο τους για ένα ακόμη έτος. Τα βραβεία μας θα επιστρέψουν και θα συνεχίσουμε να σας ενημερώνουμε για τα μελλοντικά μας σχέδια”.

Κλείνοντας την επιστολή η Group Purchasing Director του ομίλου αναφέρεται στο 2021, ως ακολούθως: “Υπάρχουν ακόμα πολλά για να είμαστε αισιόδοξοι και να παραμένουμε θετικοί για τα ταξίδια το 2021. Η ζήτηση υπάρχει, οι άνθρωποι θέλουν να ταξιδέψουν και όταν ανοίξουν τα σύνορα, αναμένουμε ο Τουρισμός, να επανέλθει ισχυρότερος. Η TUI είναι σε εξαιρετική θέση για να επιστρέψει επιτυχώς μετά την πανδημία. Οι πελάτες θα θέλουν να κάνουν κράτηση με μια ισχυρή, αξιόπιστη επωνυμία όπως η TUI και ο ασφαλής και αξιόπιστος τρόπος ταξιδιού, θα παίξει σημαντικό ρόλο όταν οι άνθρωποι αρχίσουν να ταξιδεύουν ξανά, στην επιλογή του πακέτου. Το 2021 θα είναι έτος μετάβασης, αλλά θα μπορέσουμε να ταξιδέψουμε ξανά – με ασφάλεια και υπευθυνότητα”.

Πηγή: money-tourism.gr