Συνολικά σχεδόν μισό εκατομμύριο επιβάτες χρησιμοποίησαν το αεροδρόμιο της Ρίγας ως σημείο μεταφοράς το 2020.

Η πλειονότητα ή το 57% των επιβατών που μεταφέρθηκαν το 2020 μεταφέρθηκαν από την εθνική αεροπορική εταιρεία AirBaltic , 16% από την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair και 9% από την ουγγρική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους WizzAir .

Ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το αεροδρόμιο της Ρίγας συνέχισε να είναι ένα δημοφιλές κέντρο διέλευσης – το ένα τέταρτο ή το 25% όλων των επιβατών που εξυπηρετήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρίγας πέρυσι ήταν επιβάτες μεταφοράς.

Πέρυσι, το Λονδίνο, το Όσλο, η Φρανκφούρτη και το Ελσίνκι ήταν οι πιο δημοφιλείς προορισμοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παρά το γεγονός ότι οι πτήσεις προς χώρες εκτός της ΕΕ έχουν απαγορευτεί από τα μέσα Μαρτίου, η Μόσχα διατήρησε τη θέση της στο TOP 5 προορισμών: ήταν ένα από τα πιο δημοφιλή δρομολόγια πτήσεων πριν από την πανδημία.

Σε σύγκριση με το 2019, ο αριθμός των πτήσεων που εξυπηρετήθηκαν στο αεροδρόμιο της Ρίγας μειώθηκε επίσης περισσότερο από μισό. Πέρυσι, το αεροδρόμιο χειρίστηκε 35 592 πτήσεις – 59,1% λιγότερες από ό, τι πριν από ένα χρόνο, συμπεριλαμβανομένης μείωσης 68% στις προγραμματισμένες πτήσεις επιβατών. Με τη σειρά του, ο αριθμός των πτήσεων φορτίου έχει σχεδόν διπλασιαστεί και ο αριθμός των πτήσεων αεροπορικών, τεχνικών, στρατιωτικών και άλλων τύπων αυξήθηκε κατά 82,6%.

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων φορτίου αντικατοπτρίζεται επίσης στον όγκο των αεροπορικών φορτίων που διακινούνται στο αεροδρόμιο της Ρίγας.

Αν και σε γενικές γραμμές, ο όγκος των εμπορευμάτων που μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο μειώθηκε κατά 15% το 2020 (καθώς ο όγκος των φορτίων που μεταφέρθηκαν με επιβατικά αεροσκάφη μειώθηκε κατά 56%), οι μεταφορείς φορτίου εισήγαγαν και εξήγαγαν 40% περισσότερο φορτίο από ό, τι πριν από ένα χρόνο. Μεταφέρθηκαν συνολικά 23,2 χιλιάδες τόνοι φορτίου στο αεροδρόμιο της Ρίγας πέρυσι.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday