Η Aeroporti di Roma και η Alitalia βρίσκονται για πρώτη φορά στην πρώτη γραμμή για πρωτόκολλα που στοχεύουν στο να ταξιδεύουν με ακραία ασφάλεια κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ξεκινώντας σήμερα, ένας νέος πειραματισμός θα επιτρέψει στους επιβάτες που ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη με πτήσεις της Alitalia’s Covid Tested να παρουσιάσουν, πριν από την επιβίβαση, ένα ψηφιακό πιστοποιητικό που αποδεικνύει την αρνητικότητα στη δοκιμή γρήγορου αντιγόνου Covid-19, που πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο, μέσω της εφαρμογής AOKpass (αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το ICC – Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο), εξοικονομώντας έτσι επιπλέον χρόνο κατά τη διάρκεια των διαδικασιών ταξιδιού.

Η λειτουργία είναι εύκολη: μετά τη λήψη της εφαρμογής AOKpass στην κινητή συσκευή και μετά τη διεξαγωγή της δοκιμής στο αεροδρόμιο Fiumicino της Ρώμης, οι ταξιδιώτες θα λάβουν το αποτέλεσμα με έναν κωδικό QR που ελέγχει και αποθηκεύει με ασφάλεια το αρνητικό αποτέλεσμα στο smartphone. Κατά την επιβίβαση στην πτήση για τη Νέα Υόρκη, οι επιβάτες θα μπορούν στη συνέχεια να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά τους διαπιστευτήρια υγείας ζητώντας από το προσωπικό του αεροδρομίου να σαρώσει τον κωδικό QR απευθείας.

Η ψηφιοποίηση αυτής της διαδικασίας, επίσης χάρη στη συνεργασία με τους γιατρούς του Γραφείου Υγείας Αεροπορίας (USMAF) του ιταλικού Υπουργείου Υγείας, αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα στην εφαρμογή νέων πρωτοκόλλων για ασφαλή πρόσβαση στα αεροπορικά ταξίδια.

aviationlife.gr με πληροφορίες από tourismtoday

Photo by Il Mattino