Το αεροδρόμιο City του Λονδίνου γίνεται το πρώτο μεγάλο αεροδρόμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο που αναπτύσσει σαρωτές ασφαλείας επόμενης γενιάς για όλους τους επιβάτες, επιτρέποντας τους, να περνούν από την ασφάλεια χωρίς να αφαιρούν φορητούς υπολογιστές και υγρά από τις χειραποσκευές τους.


Οι επιβάτες που πετούν ήδη από το αεροδρόμιο City (London City Airport) θα είναι οι πρώτοι στο Λονδίνο που θα επωφεληθούν από τις νέες οδηγίες. Δεν χρειάζεται πλέον να περιορίζουν τα προϊόντα περιποίησης και τα υγρά σε μπουκάλια των 100 ml και μπορούν να αφήνουν φορητούς υπολογιστές, tablet και κινητά τηλέφωνα στην τσάντα τους, καθώς περνούν από βελτιωμένο έλεγχο ασφαλείας. Επιπλέον, μπουκάλια χωρητικότητας 2 λίτρων είναι πλέον επιτρεπτά σύμφωνα με την ιστοσελίδα airlive.net.

Η υιοθέτηση του νέου αυτού συστήματος, έγινε έπειτα από αρκετές επιτυχημένες δοκιμές πέρυσι και θετικά σχόλια από τους επιβάτες. Το London City αναμένει ότι τα ταξίδια θα συνεχίσουν να ανακάμπτουν και το 2023 και ετοιμάζεται να υποδεχθεί σχεδόν 4 εκατομμύρια επιβάτες το 2023.

Τα νέα έρχονται καθώς το London City υποδέχτηκε σχεδόν 300.000 επιβάτες κατά τη διάρκεια του Μαρτίου, με το Άμστερνταμ, το Εδιμβούργο και τη Ζυρίχη να είναι οι πιο πολυσύχναστοι προορισμοί από τον κεντρικό κόμβο του Λονδίνου.