Πρεμιέρα για τη φετινή τουριστική περίοδο με την πρώτη πτήση από το εξωτερικό να φτάνει σήμερα, Κυριακή, το μεσημέρι, στο αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης» των Χανίων στις 13.45.

Πρόκειται για αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους EasyJet, το οποίο πραγματοποίησε την πτήση Βερολίνο – Χανιά, μεταφέροντας 57 επιβάτες, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 13 θα συμμετάσχουν σε παιχνίδι ριάλιτι που θα διεξαχθεί σε περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Υπενθυμίζεται ότι πριν πρόσφατα η EasyJet ανακοίνωσε αύξηση κρατήσεων για πτήσεις σε ποσοστό 337% και για πακέτα διακοπών κατά 630%. Ως πιο δημοφιλείς προορισμοί αυτής της απότομης αύξησης της ζήτησης αναδείχθηκαν η Κρήτη, το Φάρο της Πορτογαλίας και δημοφιλή θέρετρα στην Ισπανία.

Σημειώνεται ότι πριν από λίγες ημέρες η Ryanair ανακοίνωσε τη δημιουργία τριών νέων βάσεων για την περίοδο Ιουλίου – Οκτωβρίου σε Χανιά, Ρόδο και Κέρκυρα.

Ήδη, μάλιστα, η Ryanair ανακοίνωσε τους προορισμούς με τους οποίους θα συνδέσει τα Χανιά, το χρονικό διάστημα από την 1η Ιουλίου 2021 έως τις 31 Οκτωβρίου 21.

Σε συνέντευξή του σήμερα, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Τουρισμού Χάρη Θεοχάρης εξέφρασε την αισιοδοξία οι ελεύσεις ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα να είναι και πριν την 14η Μαΐου.

Όπως ανέφερε «αν όλα εξελιχθούν καλά στο μέτωπο του Covid-19, με την πρώτη χαραμάδα, η Ελλάδα θα είναι σε θέση να υποδεχτεί τουρίστες και νωρίτερα» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο συζητά για σταδιακή απελευθέρωση των ταξιδιών από την ΕΕ, τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, τη Σερβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πηγή: hania.news.gr