Στα επίπεδα του 2020 αναμένει η Airbus να παραμείνουν οι παραδόσεις αεροσκαφών και φέτος, χαρακτηρίζοντας ασταθές» το παρόν περιβάλλον» λόγω της πανδημίας.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαίος κατασκευαστής αεροσκαφών παρέδωσε 566 εμπορικά αεροσκάφη τους 12 μήνες έως τα τέλη Δεκεμβρίου, από 863 αεροσκάφη που είχε παραδώσει την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, όπως ανέφερε την Πέμπτη.

Για ολόκληρο το έτος, η Airbus ανακοίνωσε λειτουργική ζημιά 510 εκατ. ευρώ από κέρδος 1,3 δισ. ευρώ, ενώ τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 29%, στα 49,9 δισ. ευρώ.

«Πολλές αβεβαιότητες παραμένουν για τη βιομηχανία μας το 2021 καθώς η πανδημία συνεχίζει να επηρεάζει ζωές, οικονομίες και κοινωνίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί.

Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η μείωση της ζήτησης έχουν πλήξει την αεροπορική βιομηχανία, ωθώντας την Airbus και την αντίπαλό της Boeing να μειώσουν την παραγωγή.Η Airbus δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι θα αυξήσει την παραγωγή της οικογένειας αεροσκαφών Α320 πιο αργά από ό, τι αναμενόταν από 40 σε 45 το μήνα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Πηγή: naftemporiki.gr