Η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών ανακοίνωσε συνεργασία για την έναρξη του IATA Travel Pass για τους επισκέπτες της Emirates και της Etihad Airways.

Το IATA Travel Pass είναι μια εφαρμογή για κινητά που βοηθά τους επιβάτες να διαχειρίζονται εύκολα και με ασφάλεια τα ταξίδια τους σύμφωνα με τις κυβερνητικές απαιτήσεις για δοκιμές ή εμβόλια COVID-19.

Το IATA Travel Pass θα προσφέρεται αρχικά στους επισκέπτες της Etihad σε επιλεγμένες πτήσεις από το Αμπού Ντάμπι το πρώτο τρίμηνο του 2021 . Εάν είναι επιτυχής, το πάσο θα επεκταθεί και σε άλλους προορισμούς στο δίκτυο Etihad.

Πριν από την πλήρη κυκλοφορία, η Emirates θα εφαρμόσει τη φάση 1 στο Ντουμπάι για την επικύρωση των δοκιμών PCR COVID-19 πριν από την αναχώρηση. Σε αυτήν την αρχική φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο, οι πελάτες της Emirates που ταξιδεύουν από το Ντουμπάι θα μπορούν να μοιραστούν την κατάσταση δοκιμής COVID-19 απευθείας με την αεροπορική εταιρεία πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο μέσω της εφαρμογής, η οποία στη συνέχεια θα συμπληρώσει αυτόματα τις λεπτομέρειες στο σύστημα check-in.

Το IATA Travel Pass θα επιτρέψει στους ταξιδιώτες να δημιουργήσουν ένα «ψηφιακό διαβατήριο» για να λάβουν τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID και να επαληθεύσουν ότι είναι επιλέξιμοι για το ταξίδι τους.

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

Πρώτα από όλα όμως, τι είναι τα «Βιομετρικά χαρακτηριστικά»; Σύμφωνα με την Emirates:

« Βιομετρικά χαρακτηριστικά είναι τα ανθρώπινα γνωρίσματα που συνθέτουν την ταυτότητα ενός ατόμου, όπως τα χαρακτηριστικά του προσώπου, τα μάτια, ακόμη και o σφυγμός. Τα συγκεκριμένα γνωρίσματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθορίσουν την ταυτότητά σας. Χρησιμοποιούμε την αναγνώριση προσώπου, καθώς είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος επαλήθευσης βιομετρικών χαρακτηριστικών.»

Διαβάστε την σχετική ανάλυση του Δημήτρη Ζοπουνίδη για την χρήση των biometrics στην Αεροπορική Βιομηχανία εδώ.

aviationlife.gr – Δ.Ζ.