Ένα από τα μεγαλύτερα μπόνους στην ευρωπαϊκή ιστορία, το οποίο εξαρτάται από την τιμή της μετοχής της αεροπορικής εταιρείας, είναι έτοιμος να διεκδικήσει το αφεντικό της ιρλανδικής low cost αεροπορικής Ryanair, κ. Michael O’Leary.

Στο πλαίσιο συμφωνίας του 2019, ο 62χρονος επικεφαλής πρόκειται να κερδίσει δικαιώματα προαίρεσης μετοχών αξίας περίπου 109 εκατ. δολ εάν οι μετοχές της ιρλανδικής εταιρείας διατηρήσουν τιμή 21 ευρώ για 28 συνεχόμενες ημέρες.

Οι μετοχές της εταιρείας, οι οποίες έχουν κερδίσει πάνω από 50% φέτος, δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το κρίσιμο επίπεδο.

Πρόσφατα αναρριχήθηκαν σε υψηλό ρεκόρ στα 20,75 ευρώ. Η συμφωνία είχε οριστεί αρχικά το 2019 για να λήξει φέτος, αλλά παρατάθηκε μέχρι το 2028, σύμφωνα με τους βρετανικούς Financial Times.

Ο O’Leary διευθύνει την ιρλανδική αεροπορική εταιρεία προϋπολογισμού για τρεις δεκαετίες. Έχει γίνει ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας της Ευρώπης με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και είναι ευρέως γνωστή για τις χαμηλές τιμές των εισιτηρίων της.

Ουκ ολίγες φορές, πάντως, ο CEO έχει βρεθεί στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής εξαιτίας των εξοντωτικών ωραρίων εργασίας των πιλότων, των χαμηλών μισθών, αλλά και των κρυφών χρεώσεων στις πτήσεις.

Ο ίδιος σχολιάζοντας το εξωφρενικό δυνητικό μπόνους, είπε: «Αν οι ποδοσφαιριστές της πρώτης κατηγορίας κερδίζουν 20 εκατομμύρια το χρόνο και ο Κιλιάν Εμπαπέ πληρώνεται 130 εκατομμύρια για να παίξει ποδόσφαιρο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, τότε νομίζω ότι το συμβόλαιό μου έχει πολύ καλή αξία για τους μετόχους της Ryanair».

Πηγή: tourismtoday.gr