Τον καθηγητή και ακαδημαϊκό  κ. Κωνσταντίνο  Ζοπουνίδη θα βραβεύσει σε ειδική εκδήλωση  η Περιφέρεια Κρήτης, την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023, στις  7.30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων.

Η παρουσίαση του έργου του τιμώμενου καθηγητή θα γίνει από τον κ. Ευάγγελο Γρηγορούδη, κοσμήτορα της Σχολής Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Πολυτεχνείου Κρήτης.

Η εκδήλωση συμπεριλαμβάνει ομιλία με θέμα την κλιματική αλλαγή, από τον κ. Φαίδωνα Καλφάογλου, στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Συντονίζει ο δρ Γιώργος Μπαουράκης, διευθυντής ΜΑΙΧ.

Ο καθηγητής Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία με την απόκτηση του διδακτορικού διπλώματος  από το Université de Paris-Dauphine το 1986. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής το 1990, ενώ από το 1998 κατέχει τη βαθμίδα του καθηγητή.

Στην πολύχρονη ακαδημαϊκή πορεία του έχει αναπτύξει ένα πολύπλευρο και εξαιρετικά πλούσιο ερευνητικό έργο, στον ευρύτερο χώρο της διοικητικής επιστήμης, με έμφαση στην ανάπτυξη αναλυτικών εργαλείων και συστημάτων λήψης αποφάσεων και των εφαρμογών τους στα χρηματοοικονομικά και άλλα πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων και οργανισμών.

Θεωρείται διεθνώς ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους ερευνητές στο πεδίο της πολυκριτήριας ανάλυσης αποφάσεων, συνεισφέροντας στην ανάπτυξη νέων μεθοδολογιών υποστήριξης και λήψης αποφάσεων, τον σχεδιασμό πληροφοριακών συστημάτων υποστήριξης διοικητικών αποφάσεων, και των πρακτικών τους εφαρμογών, κυρίως στο πεδίο της χρηματοοικονομικής.

Το ερευνητικό του έργο στα πεδία αυτά είναι πλούσιο και υψηλής ποιότητας. Συνολικά έχει περισσότερες από 500 δημοσιευμένες εργασίες, έχει συμμετάσχει στη συγγραφή περισσότερων από 95 βιβλίων και συλλογικών τόμων και έχει επιμεληθεί άνω των 40 ειδικών τευχών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Επίσης, είναι υπεύθυνος έκδοσης (editor in chief) 5 επιστημονικών περιοδικών και συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή (editorial board) σε πλήθος άλλων (περισσότερα των 10). Τέλος, είναι υπεύθυνος έκδοσης σε δύο σειρές βιβλίων του εκδοτικού οίκου Springer.