Ο αερομεταφορέας της Σερβίας Air Serbia, αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των πτήσεων από το Βελιγράδι προς τη Μόσχα.

Η χώρα είναι μια από τις λίγες χώρες που αποφάσισε να μην απαγορεύσει στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες να πετούν στον εναέριο χώρο της. Η επίσημη ιστοσελίδα της Air Serbia δείχνει ότι από την επόμενη εβδομάδα, η αεροπορική εταιρεία θα προσφέρει 15 εβδομαδιαίες απευθείας πτήσεις προς τη Μόσχα.

Πριν επιβληθούν περιορισμοί στη Ρωσία, η αεροπορική εταιρεία εκτελούσε μόνο οκτώ πτήσεις. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των πτήσεων που θα εκτελούνται τώρα μεταξύ Βελιγραδίου και Μόσχας θα αυξηθεί κατά επτά, με έως και τρεις απευθείας πτήσεις κάθε μέρα.

Ωστόσο, λόγω των αλλαγών που έγιναν στα δρομολόγια, η αεροπορική εταιρεία έχει προειδοποιήσει όλους τους επιβάτες ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν μεγαλύτερους χρόνους πτήσης.

«Λόγω της τρέχουσας κατάστασης, ενημερώνουμε τους επιβάτες μας ότι οι αλλαγές στα σημεία των πτήσεων επηρεάζουν τα δρομολόγια μας, με μεγαλύτερους χρόνους πτήσης», σημείωσε η αεροπορική εταιρεία.

Παρόλο που η Σερβία είναι υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι αρχές της αρνήθηκαν να επιβάλουν κυρώσεις στη Ρωσία.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση να μην επιβληθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας μπορεί να καθυστερήσει την ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ καθώς επί του παρόντος, οι εξωτερικές πολιτικές της χώρας δεν φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με αυτές που έχουν τα κράτη μέλη του μπλοκ.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις μία εβδομάδα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ΕΕ αποφασίσει να απαγορεύσει σε όλα τα ρωσικά αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της.
Η απόφαση περιλαμβάνει και τα ιδιωτικά αεροσκάφη Ρώσων ολιγαρχών.

Αμέσως μετά την απόφαση της ΕΕ, οι ρωσικές αρχές ανταπέδωσαν την κίνηση αυτή, περιορίζοντας τις πτήσεις αεροπορικών εταιρειών από 36 χώρες, μεταξύ των οποίων και οι 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο και ο Καναδάς.

Επίσης, το Συμβούλιο της ΕΕ αποφασίσει να επιβάλει κυρώσεις σε επιπλέον 26 Ρώσους ιδιώτες και μία ρωσική οντότητα.

Με τις νέες προσθήκες, οι περιορισμοί ισχύουν πλέον για συνολικά 680 Ρώσους και 53 οντότητες.
Οι περιορισμοί περιλαμβάνουν δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση διάθεσης κεφαλαίων.