Η αεροπορική σύνδεση Νάντης και Μόντρεαλ, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη να ολοκληρωθεί το Φθινόπωρο, θα συνεχίσει να εκτελείται έως και 13 Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

Η μητρόπολη του Κεμπέκ είναι ο παλαιότερος διεθνής προορισμός που ξεκίνησε να εξυπηρετείται από τον αερολιμένα Nantes Atlantique.

Η Air Transat ανακοίνωσε επίσης ότι ένα νέο απευθείας δρομολόγιο προς το Μόντρεαλ, αυτή την φορά από την Μασσαλία.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά για το 2023 που η Air Transat ενισχύει την παρουσία της στη γαλλική αγορά. Προσφέρει ήδη δύο συνδέσεις με τη μητρόπολη του Κεμπέκ, ενώ το Μόντρεαλ, το οποίο εξυπηρετείται ήδη όλο το χρόνο από τη Λυών και το Παρίσι, θα εξυπηρετείται και από την Μασσαλία όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Οι πτήσεις εκτελούνται από Airbus A321neo.

Σχετικά με την Air Transat

Η Air Transat, ιδρύθηκε στο Μόντρεαλ πριν από 35 χρόνια και είναι μια κορυφαία αεροπορική εταιρεία ταξιδιών αναψυχής. Ψηφίστηκε ως η καλύτερη αεροπορική εταιρεία αναψυχής της Βόρειας Αμερικής από τους επιβάτες στα Skytrax World Airline Awards, και πετά σε διεθνείς, διασυνοριακούς και καναδικούς προορισμούς. Προχώρησε σε ανανέωση του στόλου της με τα πιο πράσινα αεροσκάφη στην κατηγορία τους ως μέρος της δέσμευσης για ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον, γνωρίζοντας ότι αυτό είναι απαραίτητο για τις δραστηριότητες της και τους προορισμούς που προσφέρει.

Editor’s Notes (Δημήτρης Ζοπουνίδης):

Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο στάθηκε μία ενδιαφέρουσα τυχαία συνάντηση που είχα.

Λόγω ενός ταξιδιού στη Νάντη, έτυχε να πετύχω στο ξενοδοχείο που διαμένω την αποστολή της πτήσης αυτής (πιλότοι, πλήρωμα καμπίνας), καθώς ετοιμαζόταν να ξεκινήσει προς το αεροδρόμιο της Νάντης, Atlantique, ώστε να εκτελέσουν την πτήση της επιστροφής. Η αποστολή διέμενε στο ίδιο ξενοδοχείο, στο κέντρο της πόλης, όπου το αεροδρόμιο απέχει 20 λεπτά με το αυτοκίνητο.

Πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα σύνδεση που ξεκίνησε κάποια χρόνια πριν και αφορά τη σύνδεση επί της ουσίας, της δυτικής Γαλλίας με τον Καναδά, όπως αναφέρεται και σε άρθρα που ασχολούνται με την συγκεκριμένη αεροπορική σύνδεση. Ο Διεθνής Αερολιμένας της Νάντης, αποτελεί μία από τις κύριες εισόδους στην δυτική Γαλλία και τον μεγαλύτερο της περιοχής Pays de la Loire καθώς εξυπηρετεί κατά πλειοψηφία εντός Ευρώπης και Γαλλίας προορισμούς, ενώ και κάποιες εξέχουσες διεθνείς συνδέσεις, όπως αυτή με το Μόντρεαλ του Καναδά, από την Air Transat.

Είναι σημαντικό για έναν περιφερειακό αερολιμένα να αποκτάει τέτοιου είδους συνδέσεις, όπου κυρίως διατηρούν τα μεγάλα αεροδρόμια – κόμβοι.

Βεβαίως, σημαντική είναι και η θέση του αερολιμένα της Νάντης, αφού είναι εφικτές οι πτήσεις με τα νέας γενιάς, σύγχρονα Airbus A321neo (εκδόσεις LR και XLR).

Αναμένονται ενδιαφέροντες κινήσεις τα επόμενα χρόνια με την έλευση των καινοτόμων αυτών αεροσκαφών (οι πρώτες παραδόσεις LR και XLR αναμένονται το 2024 στην Middle East Airlines).