Με «αυστηρό» σχεδιασμό δρομολογίων θα αντιμετωπίσει η Norwegian Air την αναμενόμενη πτώση της ζήτησης επιβατών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Αναμένουμε ότι η ζήτηση θα αμβλυνθεί στη χειμερινή περίοδο, είπε ο Geir Karlsen, διευθύνων σύμβουλος της Norwegian Air.

Είμαστε καλά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πιο ήσυχη περίοδο με αυστηρό σχεδιασμό δρομολογίων, ευέλικτους όρους μίσθωσης μέσω συμφωνιών παροχής ενέργειας ανά ώρα, καθώς και υγιείς συμφωνίες με τα συνδικάτα μας.

Πρόσφατα δημοσιεύσαμε το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα για το 2023 με μια βελτιωμένη προσφορά σε δημοφιλείς προορισμούς πόλεων και παραλιών σε όλη την Ευρώπη.
Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή προσλαμβάνουμε 700 νέους συναδέλφους σε όλες τις βάσεις μας».

Ανάκαμψη σε εγχώριους επαγγελματίες ταξιδιώτες

Ο σκανδιναβικός αερομεταφορέας προϋπολογισμού ανέφερε ανάκαμψη σε εγχώριους επαγγελματίες ταξιδιώτες, μετά την πανδημία.

  • Ο αριθμός των επιβατών που μεταφέρθηκαν έφτασε τα 1,9 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο, μειωμένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά από 977.719 τον Σεπτέμβριο του 2021.
  • Ο συντελεστής φορτίου ήταν πάνω από 85%.

Η αεροπορική εταιρεία εκμεταλλεύτηκε κατά μέσο όρο 67 αεροσκάφη τον περασμένο μήνα με ακρίβεια, μετρούμενη με τον αριθμό των πτήσεων που αναχωρούν εντός 15 λεπτών από την προγραμματισμένη ώρα, στο 80,1%.
Ωστόσο, το 95% των πτήσεων έφτασε σύμφωνα με το πρόγραμμα ή εντός μίας ώρας από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης.

Όπως υπογράμμισε ο Geir Karlsen «προχωρώντας στην περίοδο των φθινοπωρινών διακοπών, παρατηρούμε μια ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση για διεθνείς προορισμούς, τόσο πόλεις όσο και παραλίες.
Οι σκανδιναβικοί συνεχίζουν να έχουν έντονη επιθυμία να ταξιδέψουν στο εξωτερικό».

Πηγή: tourismtoday.gr